To je to što me zanima!

'I dragi Bog je htio da sve ovako završi. Pobijedili moji Ukrajinci pa onda i Hrvatska. Savršeno!'

Gledala sam baš svaku utakmicu, sve reportaže, sve snimke slavlja... Te cure nisu pale s neba, nisu došle iz vrtića da tako kažem. Čak i kad su se ozlijedile, kad su padale, ta pozitiva u njima sve je nadoknadila, rekla je nekadašnja reprezentativka Svitlana Pasičnik
Vidi originalni članak

Pamtite sigurno tu dugu plavu kosu. Doduše, već dugo nije duga, ali ostala je prepoznatljiva plava. Svitlana Pasičnik (45), bivša reprezentativka Hrvatske, iako u tisućama kilometara udaljena od Hrvatske, naravno da je pratila povijesne trenutke Hrvatica u Danskoj.

POGLEDAJTE VIDEO: Bronca rukometašica

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Normalno, u meni i dalje kuca hrvatsko srce. Za svako prvenstvo, nogometno, rukometno, podijelim okolo sve šešire i navijačke rekvizite. Evo, baš sam gledala malo ranije ukrajinski Motor koji je pobijedio Nantes u Ligi prvaka pa onda i Hrvatska. Savršeno - javila nam se Cvita iz svog doma u Ovidiopolu blizu Odesse, zbog koje je nekad davno rekla da je ona naša "ukrajinska Dalmatinka".

A što će reći o hrvatskoj bronci?

- Baš se sve poklopilo. Mislim da je i dragi Bog htio da ovako bude. Gledala sam baš svaku utakmicu, sve reportaže, sve snimke slavlja... Te cure nisu pale s neba, nisu došle iz vrtića da tako kažem. Činilo mi se da su neprobrojne u drugom poluvremenu, čak i kad su se ozlijedile, kad su padale, ta pozitiva u njima sve je nadoknadila.

Cvita, tri puta najbolja rukometašica Hrvatske,, s najboljim danima u Podravki, u završnici karijere čak je i igrala s ovim curama. Točnije, curom!

- Kad sam se vratila u Lokomotivu iz Rusije 2012., bila je tada tamo Dora Krsnik. Ma, sve su me oduševile, prave su lavice, a posebno su me oduševili naši pivoti, Ana Debelić i Keti Ježić. Naravno, i Ćamila koja je za svoju visinu jako pokretna.

I još netko...

- Nenad Šoštarić. Bio je izbornik kad sam i ja igrala u reprezentaciji, prije nekoliko godina asistirala sam mu u rukometnom kampu u Kostreni. Imao je baš super treninge i, s obzirom da danas radim s djecom, uzela sam te njegove treninge. Rekla bih da je ovo neki drugi Šoka u odnosu na moje vrijeme. Nije tada baš ovoliko znao, sada ima daleko više znanja, a ima i godina, ha, ha. U kontaktu sam s njim i kad se slegnu emocije, čestitat ću mu.

Možda i licem u lice?

- Bila sam prošle godine u Hrvatskoj, ali ove nisam mogla zbog, je li, korone. Posjetim i Koprivnicu, ali i Zagreb. Tko zna, možda me i posao dovede u Hrvatsku jer planiram sigurno i nešto više od rada s djecom, da preuzmem možda i profesionalni klub.

Dotad... Za početak smo poželjeli da se napa dobra Cvita što brže riješi prehlade...
 

Idi na 24sata

Komentari 5

  • nogometnaprica 21.12.2020.

    @Perica12 više ti pristaje Index. Svatko ima pravo zahvaljivati kome hoće, pogotovo netko tko je se bavio tim istim sportom i najbolje suosjeća radost ovog velikog uspjeha. Radi ti svoj posao kako treba, nemoj se sekirati šta Svevišnji radi.

  • sitnozubi 21.12.2020.

    Slava Ukrajini a Hrvatska iznad svih

  • Perica12 21.12.2020.

    Naravno. Umjesto da se svevišnji posveti koroni on je gledao rukomet. I to zato jer igraju Hrvati. Potpuno logično.

Komentiraj...
Vidi sve komentare