To je to što me zanima!

I Istra sad svog Rusa ima, Ščeglov poput Abramoviča

Jako je emotivan, ušao je u ovaj projekt sa 100%, kaže Darko Jergović, dosadašnji predsjednik, od sada izvršni dopredsjednik pulskoga prvoligaša
Vidi originalni članak

Volim nogomet, zavolio sam Pulu i želim pomoći Istri 1961 da postane stabilan prvoligaš. Za koju godinu možda i da se plasira u Europu, rekao je Mihail Ščeglov.
Novi predsjednik je Mihail Ščeglov, naftni magnat, koji bi pulski klub trebao sponzorirati s 800.000 eura na godinu.
- U Hrvatskoj nismo mogli naći jake sponzore, pa smo ga morali pronaći u inozemstvu - izjavio je Darko Jergović, sad već bivši predsjednik pulskog prvoligaša Istre i dodao:
- Želio je doći i od početka je bio jako pozitivan. Zaprepastio se kako je Skupština prošla bez prigovora. Jako je emotivan, ušao je sa 100 posto u ovaj projekt - rekao je Jergović, koji će sada biti izvršni dopredsjednik.
Ščeglov ima iskustva u radu nogometnih klubova, bio je član uprave moskovskog Spartaka te generalni direktor Himkija.
- Stvarno zna sve o nogometu, a uskoro će se i doseliti u Pulu, Ščeglov želi ovdje živjeti. Prvi cilj nam je konsolidirati klub i ostanak ove sezone u Prvoj ligi. Nakon što stabiliziramo klub idemo dalje, a za otprilike tri godine možda bismo mogli dohvatiti i plasman u Europu - rekao je Jergović.
Do lipnja bi trebao biti dovršen i novi stadion. S novim predsjednikom u Istri vjeruju kako za njih dolaze puno bolji dani.
- U klubu i oko njega velika je euforija i entuzijazam. Imamo prvog predsjednika stranca u HNL i jedini ćemo imati stadion koji će zadovoljavati kriterije Fife i Uefe. Ovo je ogledni primjer, a bojim se da će za naše klubove to uskoro biti i jedini način kako bi mogli preživjeti. Uz stanje kakvo je u državi danas, klubovi nemaju šansi - kaže Jergović.

NOVI STADION ZA 10.000 LJUDI
Za dovršetak stadiona Istre Aldo Drosina potrebno je oko 70 milijuna kuna, a trebao bi biti gotov najkasnije u lipnju. Novi stadion imat će mjesta za 10.000 ljudi, a tribine će biti odmah do travnjaka.

IMA JOŠ NOGOMETNIH RUSA
ROMAN ABRAMOVIČ
Chelsea je kupio 2003. godine i od tada uložio više od 700 milijuna eura. Osvojio je po dva engleska prvenstva, FA kupa i Liga kupa. Velika želja mu je Liga prvaka.
VLADIMIR ROMANOV
Još 2005. godine kupio je škotskog prvoligaša Hearts. Rus je vlasnik nogometnih klubova u Litvi (Kaunas), Bjelorusiji (MTZ-Ripo) te košarkaškoga kluba Žalgiris.
ALIŠER USMANOV
Jedan od suvlasnika londonskog Arsenala je Ališer Usmanov. Ruski milijarder kupio je paket dionica (14,6 posto) “topnika” od Davida Deina 2007. godine za više od 150 milijuna dolara.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • OdjebJeLansiran 30.12.2009.

    a mi imamo Keruma..

  • brko1 30.12.2009.

    Svako misto svoga Rusa ima...

Komentiraj...
Vidi sve komentare