To je to što me zanima!

I Luis Ibanez moli argentinsku legendu: Riquelme, ostani tu...

'Ne može otići u šoping. Zaustavljali bi ga svaki metar, tražili potpis i fotografiranje. Inače, malo je čudan. Ako vas ne prihvati na prvu, neće nikad, rekao je Luis Ibanez
Vidi originalni članak

Dva milijuna navijača mole ga da ostane u Boci. I ja sam mu poslao SMS. Ali, kad on nešto kaže, tako i bude. Bojim se da odlazi...

To su riječi tužnog Luisa Ibaneza, bivšeg Riquelmeova suigrača u Boca Juniorsima.

- Rekao mi je da više ne može dati sto posto i stoga ne želi uzimati klupski novac. Navijači to ne žele prihvatiti. Došli su mu pred kuću i pjevali: ‘Riquelme je Boca, a Boca ne ide nigdje’ - kaže Lucho.

Za razliku od mnogih bogatih i slavnih nogometaša u Argentini, Riquelme je ostao živjeti u rodnom, siromašnom kvartu Don Torcuato.

- Ondje si je sagradio ogromnu kuću, najveću u kvartu. Pljačkaši? Ma kakvi, njega štite navijači. Nitko ni ne pomišlja provaliti mu u kuću. Može je ostaviti otvorenu 24 sata na dan - kaže Lucho.

Riquelme u Boci zarađuje četiri milijuna eura na godinu, a milijun više nudi mu brazilski Flamengo. Stoga navijači kampiraju pred njegovom kućom i ne puštaju ga nigdje iz Boce.

Odlazak kapetana teško bi prežalili.

- On je najveća klupska legenda, veća i od Maradone. Diego je u Boci igrao tri godine, Riquelme čak 12 godina! Teško je opisati njegovu popularnost. Primjerice, ne može sam otići u šoping. Zaustavljali bi ga na cesti svaki metar te tražili autogram i fotografiranje. Inače, malo je čudan. Ako vas ne prihvati na prvu, neće nikad. Imao sam sreće, bio sam klinac. Prišao sam mu i pitao ga za savjet, nešto o slobodnjaku. Zavolio me i od tada smo prijatelji. No bojim se da prijatelj odlazi - rekao je Lucho.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • Chelsea 11 12.07.2012.

    riquelme je igračina

  • ilija torres sivonjic 12.07.2012.

    da je faca, otisao bi u river plate....inace u finalu je bio najbolji bocin igrac

  • elutimo10 12.07.2012.

    Kapetane ostani!! <3

Komentiraj...
Vidi sve komentare