To je to što me zanima!

I Kulešević ostao 'paf': Prevario je Bebeka, ali nije mogao i VAR

Brazilac Talys pokušao je iznuditi penal za Osijek protiv Lokomotive znajući da postoji VAR. Bebek se ispravio i koristio tehnologiju o kojoj se u zadnje vrijeme u Hrvatskoj opet puno priča
Vidi originalni članak

Četrdeseta minuta nedjeljne utakmice Lokomotive i Osijeka (0-1) u Kranjčevićevoj, igrač gostiju Talys pada kao pokošen u duelu s Jonom Mersinajem u šesnaestercu lokosa, a sudac Ivan Bebek bez razmišljanja pokazuje na penal.

Smrknuta lica Brazilac je ležao na travnjaku, Lokomotivin Albanac čudom se čudio što je riječi sudac pokazao, a ni treneru Osijeka Ivici Kuleševiću nije baš bilo jasno što se dogodilo.

POGLEDAJTE VIDEO: Lokomotiva slavi ulazak u finale Kupa

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Provjerit ću, provjerit ću - govorio je Bebek igračima Lokomotive i, na sugestiju Marija Zebeca iz VAR sobe, ipak otišao pogledati duel kontakt kojega nije bilo.

Vraćao je Bebek situaciju iz nekoliko kutova i, kad je vidio da je pogriješio, poništio je odluku. Zanimljivo, Talysa ipak nije kaznio žutim kartonom za simuliranje, a netko mu je pokraj terena dobacio: "Zašto si uopće išao gledati?".

Spornu situaciju pogledajte OVDJE.

HAJDUK INTER... Bez repova! Sve sporne odluke Lovrića i Bebeka bile su dobre...

Dobar je to primjer kako VAR može pomoći sucima u dvojbenim situacijama kakve su bile i one u petak na Poljudu, u utakmici Hajduka i Intera (2-1), gdje je VAR sudac bio upravo - Bebek. Pa je tako samo za četiri sata rada prošli vikend zaradio 4600 kuna (1800 za utakmicu u Splitu i 2800 za onu u Zagrebu).

Očito će naši suci više posezati za provjerama spornih situacija nakon cirkusa u polufinalu Kupa Rijeka - Osijek i suspenzijama Igora Pajača, Frana Jovića i Ivice Modrića. Uostalom, tehnologija i jest tu da pomogne.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • mimisaaaa 08.06.2020.

    I to dobro pokraden. Igrac lokomotive ga je gurnuo. Čisti penala. Ako postoji var treba na sve strane pogledati. A ne samo s jedne strane. Pa je sudac poništio penal.

  • Kićo-Os 08.06.2020.

    A zašto bi mu dao karton kad nije bilo simuliranje? Kontakt je bio,ali je igrač lokomotive prvi bio na lopti i zato nije penal. Trebali bi što prije zaposliti nekoga za sportske članke a da se razumije u sport.

  • danec 08.06.2020.

    Za hajduk bi bio penal i nebi ga ni pogledao. Ko lopta šta je dirala liniju, i golman izašao van Ko svaki drugi golman

Komentiraj...
Vidi sve komentare