Sport

Komentari 13

I Kulešević ostao 'paf': Prevario je Bebeka, ali nije mogao i VAR

I Kulešević ostao 'paf': Prevario je Bebeka, ali nije mogao i VAR

Brazilac Talys pokušao je iznuditi penal za Osijek protiv Lokomotive znajući da postoji VAR. Bebek se ispravio i koristio tehnologiju o kojoj se u zadnje vrijeme u Hrvatskoj opet puno priča

Četrdeseta minuta nedjeljne utakmice Lokomotive i Osijeka (0-1) u Kranjčevićevoj, igrač gostiju Talys pada kao pokošen u duelu s Jonom Mersinajem u šesnaestercu lokosa, a sudac Ivan Bebek bez razmišljanja pokazuje na penal.

Smrknuta lica Brazilac je ležao na travnjaku, Lokomotivin Albanac čudom se čudio što je riječi sudac pokazao, a ni treneru Osijeka Ivici Kuleševiću nije baš bilo jasno što se dogodilo.

POGLEDAJTE VIDEO: Lokomotiva slavi ulazak u finale Kupa

- Provjerit ću, provjerit ću - govorio je Bebek igračima Lokomotive i, na sugestiju Marija Zebeca iz VAR sobe, ipak otišao pogledati duel kontakt kojega nije bilo.

Vraćao je Bebek situaciju iz nekoliko kutova i, kad je vidio da je pogriješio, poništio je odluku. Zanimljivo, Talysa ipak nije kaznio žutim kartonom za simuliranje, a netko mu je pokraj terena dobacio: "Zašto si uopće išao gledati?".

Spornu situaciju pogledajte OVDJE.

Dobar je to primjer kako VAR može pomoći sucima u dvojbenim situacijama kakve su bile i one u petak na Poljudu, u utakmici Hajduka i Intera (2-1), gdje je VAR sudac bio upravo - Bebek. Pa je tako samo za četiri sata rada prošli vikend zaradio 4600 kuna (1800 za utakmicu u Splitu i 2800 za onu u Zagrebu).

Očito će naši suci više posezati za provjerama spornih situacija nakon cirkusa u polufinalu Kupa Rijeka - Osijek i suspenzijama Igora Pajača, Frana Jovića i Ivice Modrića. Uostalom, tehnologija i jest tu da pomogne.

Najčitaniji članci