To je to što me zanima!

'I mene muči zašto smo još uvijek bez gola u Maksimiru'

REBUS Zašto njegova taktika funkcionira protiv Stuttgarta, Feyenoorda, čak i Seville, ali ne protiv rivala Dinama? Pogotovo u Maksimiru. To je enigma koju Kek danas mora riješiti
Vidi originalni članak

Kažu da je potrošio kompletan set flomastera i tonu živaca. Matjaž Kek cijeli tjedan je proveo crtajući igračima Rijeke kako blokirati Fernandesa i Soudanija, kako se otvoriti u kontru za Gavranovića i Belaja...

Kaže da je njegova Rijeka spremna za današnji derbi s Dinamom u Maksimiru (17 sati) iako i sam zna da taj stadion otvara hrpu pitanja kad je njegova momčad u pitanju.

Pitanje broj jedan: kako je moguće da nismo niti jednom izgubili u prvenstvu, a ipak nismo prvi?! Pitanje broj dva: je li slučajnost da u ove tri godine, otkako sam trener, ni gola Dinamu u gostima ne možemo zabiti?! I pitanje broj tri:
ako se obrana mučila dok su u njoj igrali reprezentativci poput Tomečaka ili Leovca, dok je Lešković bio zdrav, što li će tek biti s obranom što nikad nije igrala zajedno, s debitantom Ikićem ili veznjakom Bradarićem u srcu zadnjeg reda.

Gore-dolje, gore-dolje... Šeće Rijekinim kampom 55-godišni Slovenac, kao profesor Baltazar, svako malo namještajući Rijekinu šiltericu na glavi.

'Da smo načisto - oni su favoriti, ne mi'

Zna i on da je ovo utakmica odluke. Poraz od Dinama značio bi vjerojatan kraj nadanja da bi mogli osvojiti titulu.

- Odmah da budemo načisto, Dinamo je sigurno favorit u derbiju kao što je favorit i u prvenstvu. Mi imamo svoj cilj, doći i odigrati pravu utakmicu. Dobro znam da, otkako sam ja u Rijeci, nismo u prvenstvu zabili niti gola u Maksimiru, ali valjda će se to promijeniti. Nadam se da ćemo sad prekinuti taj niz - kaže Mariborčanin.

Štima protiv svih osim protiv njih

Analizirao je dugo što se događa, zašto njegova taktika funkcionira i protiv Stuttgarta, Feyenoorda, Lyona... Čak i protiv Seville. Ali ne i protiv Dinama.

- Po meni, odigrali smo odličnu utakmicu u Maksimiru u prvom dijelu sezone, imali smo i meč loptu u 93. minuti. Želim da takvi budemo i sad! Naša će se igra dosta bazirati i na dugim loptama, ali utakmicu bi moglo odlučiti nešto drugo, jedan odbijanac, tko će biti prvi na lopti... - kaže Kek.

Jesenas je na Rujevici taj odbijanac sjeo gdje treba, točno na nogu Anasu, no njega više nema. Ima tu znalaca, od Gavranovića do Balaja, ali - ima li Rijeka srećkovića kojem će se lopta odbiti u šumi nogu?

Idi na 24sata

Komentari 174

  • felipe 21.02.2016.

    I dalje će te mučiti Kek žašto ne zabijete u Maksimiru... :)

  • SpužvaBobSkockani 21.02.2016.

    Kek, vrti se ti u deželu, dok još ograda nije prevelka, prije ćeš tamo biti prvak s Olimpijom neg ovdje s ovakvom Rijekom

  • pravednikST 21.02.2016.

    Rijeka ne može pobijediti tatu Dinama iz prostog razloga, jer im je Dinamo gazda. Mi Hajdukovci ne kmečimo jer je netko bolji, nego jer je prvenstvo korumpirano i namješteno. Jedna Rijeka koja se u Evropi suprostavlja kvalitetno, ovdje "ne može" protiv Evropske vreće za napucavanje, jednog mamićevog Dinama. Zato jer ne smije protiv gazde i to je problem Hrvatske lige i nogometa.

Komentiraj...
Vidi sve komentare