Obavijesti

Sport

Komentari 174

'I mene muči zašto smo još uvijek bez gola u Maksimiru'

'I mene muči zašto smo još uvijek bez gola u Maksimiru'
1

REBUS Zašto njegova taktika funkcionira protiv Stuttgarta, Feyenoorda, čak i Seville, ali ne protiv rivala Dinama? Pogotovo u Maksimiru. To je enigma koju Kek danas mora riješiti

VIDEO

Kažu da je potrošio kompletan set flomastera i tonu živaca. Matjaž Kek cijeli tjedan je proveo crtajući igračima Rijeke kako blokirati Fernandesa i Soudanija, kako se otvoriti u kontru za Gavranovića i Belaja...

Kaže da je njegova Rijeka spremna za današnji derbi s Dinamom u Maksimiru (17 sati) iako i sam zna da taj stadion otvara hrpu pitanja kad je njegova momčad u pitanju.

Pitanje broj jedan: kako je moguće da nismo niti jednom izgubili u prvenstvu, a ipak nismo prvi?! Pitanje broj dva: je li slučajnost da u ove tri godine, otkako sam trener, ni gola Dinamu u gostima ne možemo zabiti?! I pitanje broj tri:
ako se obrana mučila dok su u njoj igrali reprezentativci poput Tomečaka ili Leovca, dok je Lešković bio zdrav, što li će tek biti s obranom što nikad nije igrala zajedno, s debitantom Ikićem ili veznjakom Bradarićem u srcu zadnjeg reda.

Gore-dolje, gore-dolje... Šeće Rijekinim kampom 55-godišni Slovenac, kao profesor Baltazar, svako malo namještajući Rijekinu šiltericu na glavi.

'Da smo načisto - oni su favoriti, ne mi'

Zna i on da je ovo utakmica odluke. Poraz od Dinama značio bi vjerojatan kraj nadanja da bi mogli osvojiti titulu.

- Odmah da budemo načisto, Dinamo je sigurno favorit u derbiju kao što je favorit i u prvenstvu. Mi imamo svoj cilj, doći i odigrati pravu utakmicu. Dobro znam da, otkako sam ja u Rijeci, nismo u prvenstvu zabili niti gola u Maksimiru, ali valjda će se to promijeniti. Nadam se da ćemo sad prekinuti taj niz - kaže Mariborčanin.

Štima protiv svih osim protiv njih

Analizirao je dugo što se događa, zašto njegova taktika funkcionira i protiv Stuttgarta, Feyenoorda, Lyona... Čak i protiv Seville. Ali ne i protiv Dinama.

- Po meni, odigrali smo odličnu utakmicu u Maksimiru u prvom dijelu sezone, imali smo i meč loptu u 93. minuti. Želim da takvi budemo i sad! Naša će se igra dosta bazirati i na dugim loptama, ali utakmicu bi moglo odlučiti nešto drugo, jedan odbijanac, tko će biti prvi na lopti... - kaže Kek.

Jesenas je na Rujevici taj odbijanac sjeo gdje treba, točno na nogu Anasu, no njega više nema. Ima tu znalaca, od Gavranovića do Balaja, ali - ima li Rijeka srećkovića kojem će se lopta odbiti u šumi nogu?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 174
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao