To je to što me zanima!

I u 36. još odlučuje utakmice: Igru na stranu, tri boda su tu

Varaždinci su pobjedom protiv Istre (1-0) pobjegli sa zadnjeg mjesta u HNL-u te su na čelu s novim trenerom Bonačićem i golom iskusnog Leona Benka uzeli vrijedna tri boda
Vidi originalni članak

Nogometaši Varaždina stigli su do vrijedne 1:0 pobjede protiv Istre 1961 u sklopu 12. kola 1. HNL. Utakmica je bila uspavanka i odlučio ju je Leon Benko, neuništivi golgeter, u 87. minuti.

VARAŽDIN - ISTRA 1-0 Dobar debi Bonačića: Iskusni Benko donio vrijedna tri boda

- Došao je novi trener i uveo neke promjene. On je s nama devet dana i ukazao nam je na neke stvari u igri koje nismo dobro radili. Utakmica je bila vrlo važna za nas i na kraju je moj gol presudio. Bez obzira na izvedbu pobjedi se ne gleda u zube – rekao je Leon Benko nakon utakmice.

Benko je na početku krenuo na poziciji desnog krila, a kasnije se preselio u sami vršak napada.

- U razgovoru s trenerom nakon prijateljske utakmice prošlog vikenda dogovoreno je da bi trebao igrati na desnoj strani kako bi imao više loptu u posjedu. Profesionalac sam pa sam to prihvatio i cijelog sebe sam podredio ekipi – dodao je Benko.

Benku je asistirao Vitali Liskovič, Bjelorus koji je prije ubacivanje za Benka izvrtio gostujuće braniče. Tim potezima prije gola, izludio je navijače, suigrače i trenera Bonačića.

- Nogomet nije vic. Profesionalni nogomet ne trpi amatersko ponašanje, no nakon njegove akcije smo riješili utakmicu. Nogomet treba raditi i trudite, ali najvažnija su tri boda – istaknuo je Luka Bonačić, trener Varaždina.

Trener Istre 1961 Ivan Prelec nije bio zadovoljan igrom svoje momčadi.

- Nismo bili dobri, posebice prema naprijed. Niti jedni ni drugi nismo prezentirali sjajnu utakmicu i na kraju je domaćin bio uspješniji za jedan gol – dodao je Prelec.

Međimurac u redovima Istre 1961 Denis Bušnja našao se u dobroj prilici u 83. minuti.

- Drago mi je što me uživo gledali roditelji i rođaci. Utakmica je mogla otići i na drugu stranu – priča Bušnja.

Debi pred varaždinskom publikom po dobrome će pamtiti Franjo Prce koji je na poziciji lijevog beka odigrao cijeli susret.

- Bilo je najvažnije doći do tri boda. Vidi se da ima još mnogo mjesta za napredak. Promjena trenera donijela je pozitivni šok i siguran sam da ćemo iz utakmice u utakmicu samo rast – zaključio je Prce.

 

Idi na 24sata

Komentari 5

  • mestar 19.10.2019.

    Benko je nekad bio medu boljim igracima u HNL u. Tko zna zna u dobroj ekipi mozes uvjek prosvercat jednoga iskusnoga bilo nekih u jacim ligama puno starijih pa su ostavili traga.

  • 19.10.2019.

    Benko je odličan igrač..bravo moji Varaždinci.

  • ha eto 19.10.2019.

    Bravo bravo bravo!

Komentiraj...
Vidi sve komentare