To je to što me zanima!

I. Vori uoči Ciudada: Ovaj put slavit ću ja, ne Dinart

HSV dobio je najtežeg mogućeg protivnika u četvrtfinalu Lige prvaka. Igor Vori smatra da će Njemci napokon slaviti protiv Ciudad Reala...
Vidi originalni članak

Rukometašima HSV-a sreća se nije osmjehnula prilikom ždrijebanja parova za četvrtfinalne utakmice Lige prvaka. Polufinale će tražiti protiv Ciudad Reala. Ovi su se suparnici već sastali dva puta ove sezone, u C skupini, u kojoj je igrao i hrvatski prvak CO Zagreb, a oba puta bolji je bio aktualni španjolski i europski prvak, s 32-26 u Hamburgu, odnosno s 30-28 kao domaćin. Isto tako, Ciudad Real i HSV igrali su međusobno u Ligi prvaka i u prethodne dvije sezone, oba puta u polufinalu. U sezoni 2007/08, Ciudad Real je slavio kao domaćin s 34-27, a izgubio u Hamburgu s 32-26, te je za ukupno jedan gol bio bolji, a nakon toga je u finalu slavio i protiv još jednog njemačkog kluba, Kiela. Isti scenarij dogodio se i prošle sezone, s razlikom da je tada Ciudad Real dobio obje polufinalne utakmice protiv HSV-a, s 30-29, odnosno 33-31. HSV će u prvoj utakmici ovogodišnjeg četvrtfinala, a ona se igra u nedjelju, biti domaćin, dok će na uzvrat putovati u Španjolsku gdje će domaći teren braniti momčad Petra Metličića. U dresu hamburškog kluba nastupaju ove sezone trojica Hrvata - Domagoj Duvnjak, Blaženko Lacković i Igor Vori. Kružni napadač hrvatske reprezentacije najavio je za Bild četvrtfinalni ogled protiv španjolskog sastava i kroz sedam natuknica argumentirao uvjerenje da će njegova aktualna momčad igrati među posljednja četiri u natjecanju.

Samopouzdanje:
- Nakon osvajanja DFB Pokala dodatno smo "narasli".
Glad za titulama:
- Nismo zadovoljni učinjenim. Imamo jedan naslov, a želimo do njih tri osvajanjem njemačkog prvenstva i Lige prvaka.
Bertrand Gille:
- Bobo nam je nedostajao u posljednje dvije utakmice protiv Ciudada. Sada je zdrav. Zajedno ćemo razbiti Realovu obranu.
Osveta:
- S hrvatskom reprezentacijom izgubio sam finale Svjetskog prvenstva 2009., i Europskog prvenstva 2010. godine, oba puta protiv Francuske. Ovaj puta Ciudadovi Francuzi Didier Dinart i Luc Abalo neće slaviti. Slavit ću ja.
Prisjećanje:
- Igrajući za Barcelonu 2006. godine bio sam prvak Španjolske. Ciudad Real je ostao iza nas.
Znak:
- Posljednje dvije godine HSV je od Ciudad Reala gubio polufinalne utakmice. Sada igramo četvrtfinale, a tu stepenicu Hamburg uvijek prolazi.
Iščekivanje:
- Ove se sezone po prvi puta igra Final Four, a priliku za nastup pred 18.000 navijača u Kölnu nemamo namjere propustiti - zaključio je Vori.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • dboras4 24.04.2010.

    aha

Komentiraj...
Vidi sve komentare