To je to što me zanima!

Ibra donio prvi trofej Unitedu: Manchester pobijedio Leicester

Zlatan Ibrahimović je bio gotovo nevidljiv 83. minute, no onda je jednim potezom pokazao klasu. Time riješio utakmicu i omogućio Manchester Unitedu prvi trofej u sezoni
Vidi originalni članak

Manchester United stigao je, na krilima Zlatana Ibrahimovića, do prvog trofeja u novoj natjjecateljskoj sezoni. Crveni vragovi svladali su (2:1) Leicester u ogledu Community Shielda, a time je Jose Mourinho dohvatio prvi trofej na novoj adresi. Pogotke za Man. United zabijali su Lingard i Ibrahimović, dok je jedini gol za Leicester zabio Vardy. Ovo je ukupno 21. trofej Community Shielda za Manchester United u povijesti.

Prvu opasnost na utakmici vidjeli smo u 10. minuti. Martial je probio Simpsona na desnoj strani, sjurio se prema vratima Schmeichela, no onda iz teške situacije tukao pored gola. Lisice su uzvratile s dva pokušaja Okazakija u 20. minuti. Prvi je udarac Japanca uz pomoć suparničkog bloka završio pored vratnice, dok drugi nakon ubačaja iz kornera završio - na gredi. Manchester United je poveo u 32. minuti, bio je to pravi "one man show" Jesseja Lingarda . Mladi je ofenzivac povukao kroz sredinu, slalomom se uz dosta sreće riješio tri suparnička čuvara, izašao sam na Schmeichela i rutinirano pogodio.

Bilo je to vrlo zanimljivo prvo poluvrijeme u kojem se ipak igralo dosta oprezno. Braniči Leicestera odlično su čuvali Zlatana Ibrahimovića koji se nije još istakao niti jednim potezom, dok će Claudiju Ranieriju ove sezone u sredini terena izuzetno nedostajati N'Golo Kante. U redovima Man. Uniteda dopao se čvrsti i pravovremeni branič Bailly.

Claudio Ranieri već je na poluvremenu napravio dvije izmjene; Albrightona i Okazakija zamijenili su Gray i Musa. Bio je to dobar potez, Leicester je u nastavku zaigrao otvorenije. Prvo je Musa loše reagirao u 49. minuti nakon dobrog prodora Mahreza, a samo tri kasnije već je bilo 1:1. Jamie Vardy je presjekao loše dodavanje Fellainija, pobjegao obrani Man. Uniteda, mirno zaobišao De Geu, te lakoćom pospremio loptu u praznu mrežu. Leicester je do pobjede mogao u 82. minuti. Huth je nakon još jednog ubacivanja sa strane bio najviši u skoku, a lopta je stigla do Ahmeda Muse. Novi napadač lisica leđima je bio okrenut De Gei na samo tri metra od gola, no glavom je tukao previsoko...

I već u sljedećem napadu stigla je kazna. Antonio Valencia je ubacio s desne strane, Ibrahimović u petercu Leicestera nadskočio Morgana, pa glavom od vratnice poslao loptu u mrežu. Zanimljivo, Zlatan Ibrahimović je bio gotovo nevidljiv 83. minute, no onda je jednim potezom pokazao klasu. Time riješio utakmicu i omogućio Manchester Unitedu prvi trofej u sezoni.

Sve Mourinhove trofeje možete pogledati u galeriji portala Goal.

Idi na 24sata

Komentari 34

  • AREON 07.08.2016.

    cisti prekrsaj ibre...u trenutku skoka oba dvije ruke na ramenu suparnickog igraca.....

  • Xyster 07.08.2016.

    Leicester bi lani ovakve utakmice pobijeđivao, za svoje lanjske standarde su i više nego dovoljno napravili za pobjedu ali očito je da se kolo okreće. Mislim da se vidi koliko Unitedu potreban Pogba kada se gleda Fellainia.

  • Orahova1 07.08.2016.

    Ljidi gledo sam sada sazetak utakmice Hamilton vs Rangers i Krancara kako ga je ovaj iz hamiltona vozo po terenu da je ga nakraju i trener izvadio iz igre taj Krancar uopste nema riflekse sve sto radi radi u slow-motion a govori da bi u repku i da ga David pozove ,ali kako vidim caca mu prilagodava igru prema njemu u Dinamu .

Komentiraj...
Vidi sve komentare