To je to što me zanima!

Ide kao raketa: Navijač Betisa htio mi je natočiti krivo gorivo

"Došao sam na benzinsku crpku. Djelatnik je bio navijač Betisa. Vidio sam da me gledao, valjda prepoznao i krenuo prema meni. Htio mi je natočiti pogrešno gorivo!"
Vidi originalni članak

Početkom svibnja Ivan Rakitić ozlijedio je stopalo. Bio je na štakama, potom na terapijama, a nakon pet mjeseci se vratio u igru.

- Malo se pazim na treninzima, postoji ona psihološka barijera - rekao je Ivan Rakitić.

U Schalkeu je igrao s grčkim reprezentativcem Kyriakosom Papadopoulosom.

- Čuo sam se s njim. Neće igrati zbog kartona. Rekao sam mu: ‘Neka, prijatelju, odmori se malo, zaslužio si’. Shvatio sam da on uistinu misli kako će Grčka biti prva i da mi nemamo šanse. Morao sam ga spustiti, pa sam mu ozbiljno rekao: ‘Slušaj, nemoj se nadati prvome mjestu jer je ono rezervirano. Ali ne za Grčku nego za Hrvatsku’ - opisao je Raketa.

U Sevilli mu je odlično, a o novom klubu raspitao se među mnogim nogometašima.

- Jesam, morao sam. To mi je bilo jako važno. U Gruziji sam razgovarao s Davorom Šukerom, pa s Ivicom Mornarom, on mi je puno pomogao. Onda sam od bivšeg suigrača Krstajića žicao broj telefona Dragutinovića, bivšeg igrača Seville. Nazvao sam ga, predstavio se... I Prosinečkog, naravno. Svako malo razgovaram s Prosinečkim - kaže Rakitić.

Sevilla u prvenstvu prati Barcine protivnike.

- Oni zabiju Villarrealu pet komada, a onda tom Villarrealu idemo mi. Potom zabiju osam Osasuni, a onda mi idemo u Pamplonu. Evo, zadnji put su zabili Atleticu pet... Nije nam lako. Naše protivnike redovito razljute, ‘nakantaju’ ih i onda oni polude pa protiv nas igraju kao navijeni - žali se Rakitić.

Rivalstvo između Betisa i Seville, kaže Ivan, za njega je nešto neviđeno.

- Došao sam na benzinsku crpku. Djelatnik je bio navijač Betisa. Vidio sam da me gledao, valjda prepoznao i krenuo prema meni. Htio mi je natočiti pogrešno gorivo! Nije njega briga što bi bilo s mojim automobilom. No tad je dotrčao drugi djelatnik, koji navija za Sevillu. I on me prepoznao i zaustavio kolegu rekavši mu: ‘Hej, jesi lud? Makni se od njegovog auta. Ja ću mu natočiti’ - otkrio je Raketa, koji vozi sportski Bentley vrijedan dva milijuna kuna. 

‘Želio bih karijeru završiti u Hrvatskoj’

Sviđa mi se Šimunićeva odluka da zaigra u hrvatskoj ligi. I ja slično razmišljam. Doista bih volio odjenuti dres nekog hrvatskoga kluba, Dinama ili Hajduka. Ali tko zna?! Volio bih i jednu sezonu odigrati za svoj prvi klub - Basel, rekao je Ivan Rakitić.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • barcelona_fan 07.10.2011.

    saban kralj za sva vremena

  • velo 07.10.2011.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 6 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • 11 BILI 07.10.2011.

    kao po obicaju mi hrvati znamo samo pljuvati sami po sebi. sto vas briga sto momak slusa i koliko pije ako on ostavlja srca na travnjaku kad igra za hrvatsku. pustite momka da zivi svoj zivot to je njegovo ljudsko pravo i put kojim on hoda.

Komentiraj...
Vidi sve komentare