Obavijesti

Sport

Komentari 14

Ide kao raketa: Navijač Betisa htio mi je natočiti krivo gorivo

Ide kao raketa: Navijač Betisa htio mi je natočiti krivo gorivo
1

"Došao sam na benzinsku crpku. Djelatnik je bio navijač Betisa. Vidio sam da me gledao, valjda prepoznao i krenuo prema meni. Htio mi je natočiti pogrešno gorivo!"

VIDEO

Početkom svibnja Ivan Rakitić ozlijedio je stopalo. Bio je na štakama, potom na terapijama, a nakon pet mjeseci se vratio u igru.

- Malo se pazim na treninzima, postoji ona psihološka barijera - rekao je Ivan Rakitić.

U Schalkeu je igrao s grčkim reprezentativcem Kyriakosom Papadopoulosom.

- Čuo sam se s njim. Neće igrati zbog kartona. Rekao sam mu: ‘Neka, prijatelju, odmori se malo, zaslužio si’. Shvatio sam da on uistinu misli kako će Grčka biti prva i da mi nemamo šanse. Morao sam ga spustiti, pa sam mu ozbiljno rekao: ‘Slušaj, nemoj se nadati prvome mjestu jer je ono rezervirano. Ali ne za Grčku nego za Hrvatsku’ - opisao je Raketa.

U Sevilli mu je odlično, a o novom klubu raspitao se među mnogim nogometašima.

- Jesam, morao sam. To mi je bilo jako važno. U Gruziji sam razgovarao s Davorom Šukerom, pa s Ivicom Mornarom, on mi je puno pomogao. Onda sam od bivšeg suigrača Krstajića žicao broj telefona Dragutinovića, bivšeg igrača Seville. Nazvao sam ga, predstavio se... I Prosinečkog, naravno. Svako malo razgovaram s Prosinečkim - kaže Rakitić.

Sevilla u prvenstvu prati Barcine protivnike.

- Oni zabiju Villarrealu pet komada, a onda tom Villarrealu idemo mi. Potom zabiju osam Osasuni, a onda mi idemo u Pamplonu. Evo, zadnji put su zabili Atleticu pet... Nije nam lako. Naše protivnike redovito razljute, ‘nakantaju’ ih i onda oni polude pa protiv nas igraju kao navijeni - žali se Rakitić.

Rivalstvo između Betisa i Seville, kaže Ivan, za njega je nešto neviđeno.

- Došao sam na benzinsku crpku. Djelatnik je bio navijač Betisa. Vidio sam da me gledao, valjda prepoznao i krenuo prema meni. Htio mi je natočiti pogrešno gorivo! Nije njega briga što bi bilo s mojim automobilom. No tad je dotrčao drugi djelatnik, koji navija za Sevillu. I on me prepoznao i zaustavio kolegu rekavši mu: ‘Hej, jesi lud? Makni se od njegovog auta. Ja ću mu natočiti’ - otkrio je Raketa, koji vozi sportski Bentley vrijedan dva milijuna kuna. 

‘Želio bih karijeru završiti u Hrvatskoj’

Sviđa mi se Šimunićeva odluka da zaigra u hrvatskoj ligi. I ja slično razmišljam. Doista bih volio odjenuti dres nekog hrvatskoga kluba, Dinama ili Hajduka. Ali tko zna?! Volio bih i jednu sezonu odigrati za svoj prvi klub - Basel, rekao je Ivan Rakitić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov
ŠTO VI MISLITE?

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici za točno tjedan dana. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju