To je to što me zanima!

Šteta! Donna Vekić ostala bez polufinala Australian Opena

Donna Vekić izgubila je u četvrtfinalu prvog Grand Slama sezone od Bjeloruskinje Arine Sabalenke 6-3, 6-2
Vidi originalni članak

Donna Vekić nije se uspjela plasirati u polufinale Australian Opena i tako popraviti najbolji rezultat na Grand Slam turnirima. Arina Sabalenka slavila je 6-3, 6-2 za nešto manje od dva sata na centralnom terenu u Melbourneu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Nervozno je Donna otvorila meč, mučila se na servisu i imala mnogo dvostrukih pogrešaka (čak devet u prvom setu, ukupno 13), dok je Sabalenka s druge strane imala puno neforsiranih, ali kada je krenula pogađati više ju ništa nije moglo zaustaviti. Pa ni break-prilika za Hrvaticu kod zaostatka 5-3 za povratak u meč.

SAMOUVJEREN Đoković: Zašto sam slavio tako uvjerljivo? Jer sam tako i htio! DONNA PROTIV BJELORUSKINJE Polufinalisticu na Grand Slamu čekamo šest godina! Evo gdje gledati Vekić u meču karijere

Bjeloruskinja je otvorila drugi set s 3-0 uz dvostruki break i odvela meč u situaciju iz koje ga Donna više nije mogla spasiti premda se borila do posljednje loptice. Pogotovo je bila slaba na break loptama, iskoristila ih je dvije od čak 14.

Šteta, ostala je Donna bez najboljeg rezultata na Grand Slamovima, no svakako ima razloga za slavlje. Osvojila je pozamašnu svotu novca, a od ponedjeljka će biti i najbolja hrvatska tenisačica (34. na WTA ljestvici) budući da je s novih 420 bodova prešla Petru Martić koja je sada 36.

Mirjana Lučić-Baroni tako je ostala posljednja Hrvatica u polufinalu Grand Slama, uspjelo joj je to u Melbourneu 2017.

Sabalenka će u polufinalu igrati protiv Mage Linette koja je ranije slavila protiv Karoline Pliskove.


 

 

Idi na 24sata

Komentari 23

  • Zdravko Mamić 25.01.2023.

    Nikad nista nece osvojiti.

  • Toma123 25.01.2023.

    bitno da ste Vi pisali Donnina mušterija.tko je sad koga podcijenio.

  • simri 25.01.2023.

    Je li prošao Wawrinka?

Komentiraj...
Vidi sve komentare