To je to što me zanima!

'Idemo na pobjedu, pokazali smo da možemo s Dinamom'

Jako teško je analizirati Dinamo, koji je igrao u raznim sustavima, od 4-1-4-1 protiv nas, preko 3-5-2 protiv Rijeke, do 4-3-2-1, rekao je u najavi derbija Damir Burić...
Vidi originalni članak

Za ove momente se živi, za momente kad navijači, igrači i trener s nestrpljenjem čekaju početak utakmice. Momčad je spremna, nadam se da ćemo do sutra svi biti zdravi, na treningu igrači pokazuju dobre stvari i koncentraciju, žar i motivaciju. Osjeća se zdravi duh, dobra atmosfera, kako u svlačionici, tako i van nje, i to mi daje optimizam da mogu mirno čekati utakmicu, kazao je trener Hajduka Damir Burić, koji u sutrašnjem derbiju (17.00) ne može računati na kartoniranog Caktaša i ozlijeđenog Nižića. 

Svi ostali su spremni, a nakon velike pobjede nad Arsenalom, očito je da su spremni i igrači Dinama.

- Oni i u igračima koji nisu nastupili protiv Arsenala imaju dovoljno kvalitete i individualne klase, poput Henriqueza, Hodžića, Roga... Dinamo ima dosta mogućnosti osvježenja momčadi, ali protiv Arsenala su bili dobri, što će im dati dodatnu sigurnost i motivaciju, pa je i veliko pitanje hoće li njihov trener išta mijenjati. Bez obzira na njihov sastav, oni sigurno neće igrati isto protiv nas, kao što su igrali protiv Arsenala. No to će i nama otvoriti dodatni prostor, koji bi morali znati iskoristiti. Taktički, bit će to vrlo uzbudljiva utakmica.

Analiza igre Dinama nije puno pomogla Buriću.

- Jako teško je analizirati Dinamo, koji je igrao u raznim sustavima, od 4-1-4-1 protiv nas, preko 3-5-2 protiv Rijeke, do 4-3-2-1... Ova utakmica protiv Arsenala nije pravo mjerilo, jer Arsenal vas može zavezati u 16 metara, čak i s igračem manje i ne može se analizirati baš kako bi mi to htjeli.

Nasmijao se Burić na pitanje je li Hajduk u stanju igrati protiv Dinama, kao Dinamo protiv Arsenala?

- Znači s igračem više, ha, ha, ha... Mi smo u prvoj utakmici u Zagrebu pokazali da možemo. Imamo plan koji želimo sprovesti, do sada su igrači sproveli sve što sam od njih tražio, nadam se da će i ovaj put. Čitao sam izjave mojih igrača, koji su najavili da idemo po pobjedu, i ja dijelim njihovo mišljenje - kazao je Burić i uputio poruku navijačima.

- Neka budu uz nas i podrže nas. Neka stimuliraju rad ove mlade momčadi, koja ima oscilacije i zato su oni tu da nam daju ruku da se ustanemo kad padnemo. Ja ih pozivam da dođu u što većem broju, bit će malo vruće, ali termin je pravi nogometni.

Idi na 24sata

Komentari 70

  • Josip83 19.09.2015.

    Pa moj Buriću jedina dva igrača koja nešto mogu pomrsit Dinamu ti nemaš u momčadi, Caktaša i Nižića. Ne želim ložit vatru prije nego donesem zeca, ali svi koji realno gledaju na ovu utakmicu složit će se da Hajduk može pobijedit samo ako to Dinamo nebude htjeo,

  • santol1 18.09.2015.

    ....i da! Treneri kukavice nikada ne igraju na pobjedu. Kome to Burić laže?

  • santol1 18.09.2015.

    Navijač sam Dinama i veliki ljubitelj Hajduka, ali ovo moram prokomentirati. Cijeli svijet se divi, čistoj kao suza, pobjedi Dinama nad Arsenalom, a ovaj shuft od trenera, kojega je nadigrao daleko manje izvikani trener Slovana, a porazio, objektivno slabašan češki klub (i to dvaput!) cinično tvrdi kako je Dinamu poklonjena pobjeda (jer je imao igrača više!!). Svatko tko je dvaput gledao nogomet, osim, očigledno, ovog shufta-neznalice, vidio je da je igrač Arsenala od samog početka bio zreo za isključenje. I to je visilo u zraku stalno! Grubi startovi, prigovaranje sucu, nesportsko ponašanje...Oprostite mi dragi Hajdukovci, nikada nisam želio i guštao da Dinamo dobije Hajduka (svi koji me znaju potvrdit će to), ali ovaj puta to iskreno želim. Samo radi ove seljačine. Da se,napokon, raskrinka i javno pokaže njegovo "znanje". A to želim za dobro Hajduka, da ga se što prije riješi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare