To je to što me zanima!

Jelavić je ušao i za šest minuta srušio neugodnu Makedoniju!

Hrvatska nogometna reprezentacija slavila je na Maksimiru protiv Makedonije 1-0 i to golom Nikice Jelavića iz 69. minute. Mučili smo se, mučili, ali na kraju i slavili...
Vidi originalni članak

Mučili smo se s njima uvijek, nikad ih nismo dobili s više od jedan razlike... Ali bitno je da su "pali". Hrvatska nogometna reprezentacija pobjedom je počela kvalifikacije za Svjetsko nogometno prvenstvo 2014. godine u Brazilu. Na Maksimiru smo dobili Makedoniju 1-0 golom Nikice Jelavića iz 69. minute utakmice.

No dosta toga nije štimalo. Prvi dio ćemo morati brzo zaboraviti. Jer to nije bila prava Hrvatska. Osim Eduardove stative iz druge minute utakmice, nismo bili dominantni. 

Naprotiv, Makedonija je zaslužila povesti. Srna je morao čistiti s crte, izraelski sudac malo nam je progledao kroz prste i nije sudio, a mogao je, penal na Goranu Pandevu. Isti je igrač uzdrmao prečku "bombom" s 25 metara. Sreća je bila na našoj strani. 

U drugom smo dijelu krenuli znatno bolje. Makedonija više nije imala šanse, prestali su stvarati prilike i gol je praktički "visio " u zraku. Dominirali smo, ali opet nam je falio taj zadnji pas. A došao je od čovjeka kojeg smo čekali cijelu utakmicu. Luka Modrić sjajno je pronašao Mandžukića koji je glavom vratio u sredinu gdje je Jelavić zabio za 1-0. 

Jelavić je u igru ušao šest minuta prije toga! Bio je to gol vrijedan tri boda na početku kvalifikacija. A "skuhao" ga je dvojac koji je briljirao na Euru 2012. Mandžo i Jelavić jednostavno igraju sjajno zajedno i Štimac će morati nešto napraviti po tom pitanju.

Srna: Moramo bolje

Teška tri boda. Otvaranje je uvijek teško. Makedonija će svakoj reprezentaciji uzeti bodove. Bilo je dobro, ali moramo bolje. Tek je početak. Novi izbornik, novi izazovi su ispred nas. Imamo jaku klupu, a naši bokovi su danas bili blokirani. Možemo biti zadovoljni. Luka je na trenutke bio sjajan, ali vidi se da mu nedostaje utakmica, rekao je Darijo Srna nakon utakmice za HRT.

Šimunić: A sad Belgija

Bilo je puno dobrih stvari, neke nisu bile dobre, ali najbitnije je da smo dobili. Makedonija je neugodna, mi smo bili spremni za njih, slični su Grčkoj. Umrtve protivnika i onda napadnu. Najbitnije da smo osvojili tri boda. Sad se okrećemo Belgiji. Prvi smo zadatak odradili. Tamo ćemo pokušati nešto napraviti, rekao je Joe Šimunić nakon utakmice.

Tko je za vas igrač utakmice? Glasajte i izaberite najboljeg

OVDJE možete glasovati za igrača utakmice. Tko je za vas junak utakmice? Nikica Jelavić? Ili možda Mario Mandžukić? Jednostavnim klikom miša ocijenite igrače i onim igračima za koje mislite da su bili najbolji dajte najbolje ocjene.

Kvalifikacije za SP 2014. godine, skupina A: 

Hrvatska - Makedonija 1-0 (Jelavić 69')

Idi na 24sata

Komentari 364

  • annadukic 08.09.2012.

    Dali se mi to hvalimo pobjedom nad Makedonijom koja je koja ono na svjetskoj ljestvici?

  • daljinac 08.09.2012.

    NIJE MAKEDONIJA TOLIKO DOBRA, KOLIKO SMO MI LOŠI !!

  • enigmator 08.09.2012.

    Loše je sve to NeŠtima(c) postavio kao prvo..eduardo je lutao negdje po desnom krilu??...pa on je prava spic sa osjecajem za gol!!Rakitic nije dovoljno agresivan za zadnjeg veznog pa smo tu curili....mi smo u vezi imali 5 ofenzivaca i jednog defenzivca....nemre to tako.Moje misljenje je da bi vida trebao igrati desni bok.Srna u vezi desno do njega modric i vukojevic te perisic desno....a napad mandzukic i olic koji bi radilipritisak na jaku Belgiju....jedino sto mi je valjalo na tekmi je bio ćosić kralj :)))))

Komentiraj...
Vidi sve komentare