Obavijesti

Sport

Komentari 364

Jelavić je ušao i za šest minuta srušio neugodnu Makedoniju!

Jelavić je ušao i za šest minuta srušio neugodnu Makedoniju!
16

Hrvatska nogometna reprezentacija slavila je na Maksimiru protiv Makedonije 1-0 i to golom Nikice Jelavića iz 69. minute. Mučili smo se, mučili, ali na kraju i slavili...

VIDEO

Mučili smo se s njima uvijek, nikad ih nismo dobili s više od jedan razlike... Ali bitno je da su "pali". Hrvatska nogometna reprezentacija pobjedom je počela kvalifikacije za Svjetsko nogometno prvenstvo 2014. godine u Brazilu. Na Maksimiru smo dobili Makedoniju 1-0 golom Nikice Jelavića iz 69. minute utakmice.

No dosta toga nije štimalo. Prvi dio ćemo morati brzo zaboraviti. Jer to nije bila prava Hrvatska. Osim Eduardove stative iz druge minute utakmice, nismo bili dominantni. 

Naprotiv, Makedonija je zaslužila povesti. Srna je morao čistiti s crte, izraelski sudac malo nam je progledao kroz prste i nije sudio, a mogao je, penal na Goranu Pandevu. Isti je igrač uzdrmao prečku "bombom" s 25 metara. Sreća je bila na našoj strani. 

U drugom smo dijelu krenuli znatno bolje. Makedonija više nije imala šanse, prestali su stvarati prilike i gol je praktički "visio " u zraku. Dominirali smo, ali opet nam je falio taj zadnji pas. A došao je od čovjeka kojeg smo čekali cijelu utakmicu. Luka Modrić sjajno je pronašao Mandžukića koji je glavom vratio u sredinu gdje je Jelavić zabio za 1-0. 

Jelavić je u igru ušao šest minuta prije toga! Bio je to gol vrijedan tri boda na početku kvalifikacija. A "skuhao" ga je dvojac koji je briljirao na Euru 2012. Mandžo i Jelavić jednostavno igraju sjajno zajedno i Štimac će morati nešto napraviti po tom pitanju.

Srna: Moramo bolje

Teška tri boda. Otvaranje je uvijek teško. Makedonija će svakoj reprezentaciji uzeti bodove. Bilo je dobro, ali moramo bolje. Tek je početak. Novi izbornik, novi izazovi su ispred nas. Imamo jaku klupu, a naši bokovi su danas bili blokirani. Možemo biti zadovoljni. Luka je na trenutke bio sjajan, ali vidi se da mu nedostaje utakmica, rekao je Darijo Srna nakon utakmice za HRT.

Šimunić: A sad Belgija

Bilo je puno dobrih stvari, neke nisu bile dobre, ali najbitnije je da smo dobili. Makedonija je neugodna, mi smo bili spremni za njih, slični su Grčkoj. Umrtve protivnika i onda napadnu. Najbitnije da smo osvojili tri boda. Sad se okrećemo Belgiji. Prvi smo zadatak odradili. Tamo ćemo pokušati nešto napraviti, rekao je Joe Šimunić nakon utakmice.

Tko je za vas igrač utakmice? Glasajte i izaberite najboljeg

OVDJE možete glasovati za igrača utakmice. Tko je za vas junak utakmice? Nikica Jelavić? Ili možda Mario Mandžukić? Jednostavnim klikom miša ocijenite igrače i onim igračima za koje mislite da su bili najbolji dajte najbolje ocjene.

Kvalifikacije za SP 2014. godine, skupina A: 

Hrvatska - Makedonija 1-0 (Jelavić 69')

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 364
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti