To je to što me zanima!

'Ideš na plažu?' Jokić oduševio odjevnom kombinacijom pa napravio šou na utakmici...

Nuggetsi su u finalnoj seriji poveli 3-1, a meč loptu za prvi povijesni naslov imat će za tri dana na domaćem terenu
Vidi originalni članak

Brojni košarkaški genijalci prethodnih godina osvajali su naslov NBA prvaka, ali jako dugo nitko nije ovako dominirao kao Nikola Jokić (28). U sve četiri utakmice protiv Miamija upisao se u bogate povijesne knjige rekorda NBA lige.

Koliko god trener Miami Heata kemijao i razmišljao, mijenjao obranu i taktiku, Jokića ne može zaustaviti. Čudesni srpski košarkaš je sa svojim Denverom slavio i u drugoj utakmici na Floridi (108-95). Nuggetsi su u finalnoj seriji poveli 3-1, a meč loptu za prvi povijesni naslov imat će za tri dana na domaćem terenu.

Iako je u prvoj četvrtini ozlijedio gležanj, što ga je mučilo u ostatku utakmice, ni takvog ga domaćini nisu uspjeli u potpunosti neutralizirati. Zaibo je 23 koša uz 12 skokova i četiri asistencije. Naravno, uz novi rekord. Postao je prvi igrač koji je u play-offu u jednoj sezoni zabio najmanje 500 koševa, skupio 250 skokova i podijelio 150 asistencija.

A svjetla reflektora ukrao je i uoči utakmice. Kamere marljivo prate ulazak igrača u dvoranu, a pod posebnom prismotrom su oni najbolji. Kada se Jokić pojavio u Kaseya Centru, sjatili su se oko njega novinari i kamermani. Ležernim hodom kročio je prema svlačionici, a oduševio je odjevnom kombinacijom. Kao da mu je bio plan nakon utakmice otići na plažu. Obukao je šarenu košulju kratkih rukava i žute hlače. 

Šou je napravio i na parketu. Osim nove sjajne partije, pokušao je i sa zanatskim vještinama popraviti problem. Cntar Miamija Bam Adebayo se prilikom pokušaja zakucavanja objesio za koš. Nije uspio gurnuti loptu kroz obruč, ali je iskrivio koš. Suci su istog trenutka pozvali radnike da riješe problem, ali njihov posao pokušao je odraditi Jokić. Objesio se za koš na desnoj strani, pokušao ga je izravnati, ali nije pomoglo. Njegov pokušaj su navijači i igrači popratili osmijehom.

Stvar u svoje ruke preuzeli su majstori koji su se na parketu pojavili s ljestvama. I uz svu silnu tehnologiju, tradicionalni alat je neprikosnoven. Ispravili su koš pa s vaser vagom provjerili je li ravan. Posao su odradili pa su glavnu ulogu na parketu opet preuzeli igrači.

Denver je na kraju slavio bez drame i osigurao dvije meč lopte. Prvu će pokušati iskoristiti na domaćem parketu u noći s ponedjeljka na utorak. 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare