To je to što me zanima!

Igor Štimac: Stalno smo pod terorom, ali otići ćemo na SP!

Razlog poraza od Belgije su dva naša poklona. Tribine? Navikao sam na to, prati me to sa sjevera Maksimira dok sam još bio u Hajduku, rekao je hrvatski izbornik
Vidi originalni članak

Igor Štimac pred novinarima je nakon tužne maksimirske večeri objašnjavao razloge poraza od Belgije.

- Belgija je bila definitivno bolja kroz kvalifikacije. Čestitam Belgiji i želim Belgiji ugodno Svjetsko prvenstvo - rekao je Igor Štimac i nastavio: 

- Razlog poraza su dva naša poklona. Gosti su dali dva gola iz dvije teško objašnjive situacije. Ušli smo u utakmicu kako smo željeli, stojimo dobro na terenu, kontroliramo utakmicu, razigravamo naše bokove i onda dodajemo suparniku loptu u noge i primamo gol. I opet krenemo dobro i pogriješimo opet. 

- Očekujemo da Rakitić postigne gol iz slobodnog  udarca, dao je nažalost pas našem igraču. Kontra  i primamo drugi gol. Znali smo da Belgijci imaju dobru kontru, teško je zadržati Lukakua u takvim situacijama. Dobro je da nismo dobili još jedan crveni karton, jer čeka nas još jedna utakmica - rekao je Štimac, pa nakon kraćeg predaha dodao:

- Opet, moram čestitati svojim igračima, prijetilo  nam je teže stradavanje, bili smo hrabri, pokazali da imamo svijest, da smo u stanju  suočiti se s tim poteškoćama i smanjiti rezultat, čak i biti u prigodi za izjednačenje. Ja vjerujem u ovu momčad. Čeka nas doigravanje, vidim da su se rezultati poklopili. Volio bih da bez pritisaka idemo u Škotsku. Naša je momčad stalno pod terorom, ali otići ćemo na Svjetsko prvenstvo bez obzira protiv koga ćemo igrati - kaže hrvatski izbornik.

Tribine mu opet nisu bile naklonjene.

- Mene to prati  deset godina, prije deset godina sa sjevera Maksimira, dok sam bio u Hajduku. Zahvaljujem  svim navijačima koji su došli na stadion. A duplo hvala svima onima koji nisu podlegli ovim grupicama koje pozivaju na mržnju i linč. Ja sam i dalje optimist i optimizam temeljim na kvalitetama koje posjedujemo i na homogenosti momčadi. Znamo što nam je činiti, budimo malo pozitivni. Želim pobijediti Škotsku u posljednjem kolu da sa samopouzdanjem idemo u dodatne kvalifikacije.

Idi na 24sata

Komentari 209

  • misko2k 13.10.2013.

    "...ali otići ćemo na SP" , kao gledaoci (ako ti ostaneš dalje garant !!!)

  • barbarossa_1 12.10.2013.

    Ti stalno pod terorom??? Teror je to što radiš sa repkom.

  • krabat 12.10.2013.

    Ovaj Stimac opet trkelja.Ovo mi slici na pricu Pusicke i cirilice.Kako bi bilo da se zapita ima li ovdje njegove odgovornisti?Umijesto sto se poziva na nekakva prokletstva i vracare mozda bi trebao preispitati sebe i svoj nacin rada.Mozda on i nije najsretnije rijesenje za vodenje nasih nogometasa.Priznati pogreske,a ne prozivati kao neke neprijatelje Hrvatskog nogometa.Kako trenutacno vodi vatrene cini se kako je ipak on najveci neprijatelj nasega nogometa.

Komentiraj...
Vidi sve komentare