To je to što me zanima!

Igrač Crvene Zvezde tvrdi da je rođen 1990. godine, a majka mu je umrla četiri godine ranije

Kangu se povezivalo s Dinamom kao zamjenu za Danija Olma. Tada je igrao za Spartu Prag, ali se ipak odlučio vratiti u Crvenu zvezdu u kojoj je već ranije igrao
Vidi originalni članak

Crvena zvezda našla se u nevjerojatnoj situaciji uoči početka sezone. Veznjak srpskog prvaka, Guelor Kanga, našao se pod istragom koju je  prije dvije godine pokrenula Afrička nogometna federacija (CAF), a kojom se istražuje njegova navodna manipulacija rodnim listom. 

HNL MERCATO Zadnjeg dana prijelaznog roka Dinamo doveo dvojicu igrača

Kanga, nogometaš iz Gabona, tvrdi da je rođen 1990. godine, no problem nastaje zbog postojanja dokumenata koji potvrđuju da je njegova majka preminula četiri godine ranije.

SASTAV ZA HAJDUK Ovo je prvih 11 Dinama za derbi. Bišćan računa na najjače adute!

Optužba također tvrdi da Kanga nije rođen u Gabonu, već u Demokratskoj Republici Kongo, te da je nosio ime Kiaku-Kiaku Kianga. Tvrdnje o Kanganom lažnom identitetu prisutne su već nekoliko godina. Zbog ovog slučaja, Kongo je prije dvije godine zatražio isključenje Gabona s Afričkog kupa nacija, navodeći kršenje FIFA-inih pravila kroz uporabu igrača s krivotvorenim dokumentima.

Kang ima ugovor s Crvenom zvezdom još dvije sezone. Prije četiri godine postojao je interes Dinama za ovog veznjaka, koji se smatrao idealnom zamjenom za Danija Olma. U to vrijeme, Kanga je igrao za prašku Spartru. Od 2020. godine, Kanga se nalazi u drugom mandatu u Crvenoj zvezdi, nakon što je već bio njen igrač od 2016. do 2018. godine, prije odlaska u Prag. Ranije je nastupao za Mangasport, Missile, Mouanu i Rostov, odakle je stigao u Beograd.

 

Idi na 24sata

Komentari 14

  • IvanHr 15.07.2023.

    Pa što - čuvali ga u zamrzivaču četiri godine dok nije došlo njegovo vrijeme

  • nestimene 15.07.2023.

    On bi zamjenio Danija,vic dana 😂😂

  • lopta je kockasta 🤣 15.07.2023.

    Slinamove muljaže

Komentiraj...
Vidi sve komentare