To je to što me zanima!

Igračine za nula kuna: Evo tko bi besplatno mogao u novi klub

Prijelazni rok započeo je prvog dana srpnja, a podosta igrača nalazi se na tankom ledu jer im ugovor više ne vrijedi. Neki bi mogli zaključiti karijeru ili, pak, preseliti u novu sredinu bez odštete
Vidi originalni članak

Prvi dan srpnja tradicionalno označava početak prijelaznog roka. S obzirom da ovo ljeto nema velikog natjecanja (EP ili SP), ponude bi mogle prštati non-stop sve do posljednjeg dana kolovoza. Osobito se to odnosi na nogometaše koji su od današnjega dana bez ugovora i možete ih dovesti - besplatno. Šestoricu najzvučnijih imena izdvojili su kolege sa Soccerwaya.

Zlatan Ibrahimović svakako je "prvi među jednakima", zasigurno najpoznatiji igrač bez kluba. Ipak, u njegovu slučaju postoji jedno veliko "ali". Donedavni član Manchester Uniteda još se uvijek oporavlja od teške ozljede koljena sredinom travnja zbog koje bi s terena trebao izbivati sve do studenog. Mjesec ranije napunit će 36 godina i pitanje je u kakvoj će se formi vratiti travnjacima, ako će uopće. Nije nemoguće stoga da novog poslodavca sazna u zimskom prijelaznom roku. Zasad se kao nova destinacija, osim MLS-a, spominjao madridski Atlético koji je ovaj prijelazni rok pod suspenzijom i ne smije dovoditi nove igrače.

John Terry još je jedan teškaš bez kluba, a i Ibrahimovićev vršnjak. Prošle se sezone konačno oprostio od dresa voljenog mu Chelseaja, no čini se kako još nije odlučio reći "zbogom" nogometu. Za njegove se usluge interesiraju Birmingham i Aston Villa, a nije nemoguće ni da ostane u Premiershipu, noseći dres West Bromwich Albiona ili Bournemoutha, koji bi ga također rado vidjeli u momčadi.

Deset godina brazilski Portugalac Pepe nosio je dres Real Madrida, sve do ovog ljeta. Iako nije nastupio u finalu Lige prvaka zbog slomljenog rebra, igrao je za reprezentaciju na Kupu konfederacija gdje se oprostio u polufinalu. Kao najizglednija opcija za možda i posljednju etapu njegove karijere spominje se Paris Saint-Germain.

Iker Casillas još je jedan bivši igrač Real Madrida koji je, prema svemu sudeći, ovo ljeto slobodan igrač. Nije, naime, produžio ugovor s Portom dvije godine nakon tužnog odlaska sa Santiago Bernabéua. U međuvremenu je izgubio i mjesto u reprezentaciji, no daleko od toga da ga sa 36 godina ne bi htio uzeti neki jaki europski klub. Podsjetimo, prošli mjesec kladionice su morale obustaviti tip da će Iker prijeći u Liverpool...

Jesús Navas s 31 godinom najmlađi je od svih navedenih besplatnih igrača. Pep Guardiola odrekao ga se u Manchester Cityju, a čini se kako bi se brzi krilni veznjak mogao vratiti u staro jato Sevillu, gdje je proveo čak deset godina.

Ni Fernando Torres, vječiti "dječak" (El Niño) još nije za mirovinu iako je još uvijek nejasan njegov status u Atléticu. Još se, naime, nije dogovorio s klubom oko ugovora pa bi na tržištu mogao završiti kao slobodan igrač. S obzirom na to da Madriđani ne smiju kupovati nove igrače, izostanak dogovora s tako klasnim igračem bio bi pravo samoubojstvo, a interesenata za ovog golgetera zasigurno ne nedostaje.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • It's kišing 02.07.2017.

    Osim Navasa ovih ostalih 5 sam redovito kupovao na manageru...

  • Guginho 02.07.2017.

    Mia Khalifa isto bez ugovora

  • komentator__Luka 02.07.2017.

    dođu oni besplatno ali onda na plače odu milijuni

Komentiraj...
Vidi sve komentare