To je to što me zanima!

Igrao je za Dinamovu drugu momčad, a sad odlazi u Napoli!

Gattuso je inzistirao na njemu i Napoli je želio što prije osigurati dolazak talentiranog Brazilca. Osim lijepe cifre od 22 milijuna eura, Lilleu je zagarantiran i lijep iznos od bonusa...
Vidi originalni članak

Dinamu se zadržao svega pola sezone. Doduše, ne svojom krivicom niti manjkom talenta. Modri su ga htjeli otkupiti od Lillea te 2018., no francuski velikan tražio je previše i ljubav između Dinama i Brazilca Gabriela dos Santosa Magalhãesa (22) na brzinu je puknula. Gabriel se vratio u Francusku gdje je ubrzo postao standardan u prvih 11, a sada odlazi u Napoli za 22 milijuna eura, pišu talijanski mediji.

Gattuso je inzistirao na njemu i Napoli je želio što prije osigurati dolazak talentiranog Brazilca. Osim lijepe cifre od 22 milijuna eura, Lille će za njega dobiti i brojne bonuse.

Sjete se u Maksimiru i dan-danas propuštene prilike pogotovo jer se Gabriel razvio u sjajnog igrača pa je zagrebački klub mogao diktirati cijenu na tržištu. Sada to čini Lille i od epizode u Dinamu ostao je samo jedan nastup pod vodstvom Nikole Jurčevića u porazu od Rijeke.

Obavio liječnički pa propao transfer u Everton

Gabriel je većinom igrao za drugu momčad Dinama gdje je u 10 nastupa zabio dva gola. Dinamo ga nije otkupio, otišao je u Lille i postao jedan od najboljih igrača trenera Christophea Galtiera. Brazilac je sjajnim nastupima povećao i vlastite apetite pa je bio na korak od prelaska u Premier ligu kada je praktički sve bilo gotovo s Evertonom.

Stigao je u Liverpool, upoznao se s Carlom Ancelottijem, obavio liječnički pregled, no do transfera na koncu nije došlo.

Napoli je već ranije ove sezone doveo Amira Rrahmanija iz Verone, koji je prošle godine nosio dres Dinama, a prije transfera u Cagliari i Marko Rog, također bivši dinamovac, branio je boje kluba iz Napulja.

Kada se na nabrojane dodaju i Ivan Strinić te Josip Radošević, koji više nisu u klubu, zaključak je da Napoli poprilično cijeni Hrvate i bivše HNL-ovce.

Navodno su Arsenal, Chelsea i Leicester bili zainteresirani za usluge Gabriela, ali Napoli je bio najbrži i večer nakon osvajanja Kupa protiv Juventusa osigurao sjajno pojačanje. A jedan od razloga zašto su Napolitanci htjeli što prije zgotoviti posao je i potencijalni odlazak jednog od najboljih stopera u Europi Kalidoua Koulibalyja. Senegalac je već šest godina u Napulju, vrijednost mu je 56 milijuna eura i najbolji europski klubovi ga love već neko vrijeme. U slučaju njegovog odlaska, klub se morao osigurati na poziciji stopera, a kockica je pala na talentiranog Brazilca koji bi tako sljedeće sezone trebalo preseliti na San Paolo. 

Idi na 24sata

Komentari 6

  • 18.06.2020.

    Nista Dinamo ne griješi. Otkupna cijena za ovog Gabriela je bila 5 miliona eura. Otkud ti taj milion i pol? To je za Dinamo bilo definitivno previše za obrambrenog igrača. Za Rahmanija je Bjelica izjavio da mu ne treba. Zato su ga i prodali.

  • bla86 18.06.2020.

    Dokaz da i Dinamo griješi u transferima i procjeni igrača su ova dva primjera, Gabirel i Rrahmani, dvojac od 35 milijuna eura plus bonusi. Šteta, Rrahmanija smo čak i imali pod ugovorom, pa ga pustili za siću u Veronu, a mislim da i tih milion i pol eura koliko se tražilo za Gabriela nije bio tako velik novac. Ali, očito je procjena bila kriva.

Komentiraj...
Vidi sve komentare