To je to što me zanima!

Ima još nade: Mladi košarkaši u nedjelju igraju za opstanak

Posljednjeg dana Europskog košarkaškog prvenstva do 18 godina, hrvatski će košarkaši igrati za 13. mjesto kako bi uspjeli ostati u Diviziji A. U subotu su se još jendom proslavili Rašić i Rudan...
Vidi originalni članak

Hrvatska je preživjela, pobijedila je Nizozemsku. Posljednjeg dana Europskog prvenstva košarkaša do 18 godina naši će juniori igrati za 13. mjesto u Volosu, protiv Finske s početkom u nedjelju u 15:45 za ostanak u Diviziji A.  Sandro Rašić i Matej Rudan ostvarili su kombiniranih 45 poena u subotnjem susretu protiv reprezentacije od koje smo izgubili 35 razlike u uvodnoj skupini.

Izabranici Mile Karakaša bili su daleko pripremljeniji za ono što ih čeka na parketu u današnjoj utakmici nego li u onoj iz grupe protiv Nizozemaca, makar je na putu prema pobjedi silno pomoglo i suparničkih 3-24 u šutu za tri poena.

U prvim trenucima susreta činilo se da će se ponoviti prva utakmica. Imala je Nizozemska uvodnih 0- 6 i 2-10, ali se Hrvatska probudila nakon Rudanovog napora da nas dovede do prednosti (17-14). Nizozemci su se prvo odvojili u seriji 14-2, do 13. minute izgradili dvoznamenkastu prednost, a u završnici prvog poluvremena imali i 14 razlike. Hrvatska je ponovo imala silne probleme s napadom, u jednom razdoblju druge četvrtine pet minuta se nismo upisali na semafor, da bi stvari krenule tek kad se "upalio" i Rašić, koji je s Rudanom iskombinirao 21 poen u trećoj četvrtini.

 To je pak bio tek početak velikog preokreta koji je krenuo kod 50-60 u 27. minuti, a napravljen je serijom 20-2 (Rašić 10) zaključenoj šest minuta prije kraja. Od toga se Nizozemci više nisu uspjeli oporaviti, makar su se prišuljali na 72-68 i 74-70, da bi priču u dvorani Portario tricom iz kuta zaključio Ivan Gulin, još jedan junak ove subotnje večeri u kojoj je Karakaš, uz spomenute Rašića i Rudana, ozbiljnu rotaciju zaključio s Matejom Bošnjakom i Rokom Škaricom. Ta petorka slomila je Nizozemsku, a nitko od preostale četvorice koji su stupili na teren nije odigrao niti 10 minuta.

Za ostanak se mora dobiti još i Finsku s kojom smo također igrali u uvodnoj skupini i slavili 60:55.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Cronik1 04.08.2019.

    Ne pišite više o ovim ruglima...grupu su prošli kao zadnji jer svi prolaze u drugi krug...fujjj

Komentiraj...
Vidi sve komentare