To je to što me zanima!

Ima nade: Sindikalne pripreme za nogometaše bez ugovora

DARIO ŠIMIĆ IM POMAŽE Dok čekaju ponudu nekoga kluba, igrači treniraju, a osigurano im je čak i financijsko savjetovanje. Nezaposlenost se lakše podnosi
Vidi originalni članak

S Hajdukom sam protiv Mallorce igrao Ligu prvaka, a sad sam se doveo do toga da nemam klub i da ne mogu živjeti od nogometa. Otac mi je umro prije dva mjeseca, dijete mi je na pretragama u Njemačkoj..., počinje svoju priču Vedran Celiščak.

On je jedan od 21 nogometaša koji su se prijavili u kamp za igrače bez ugovora. Dario Šimić i njegov Nogometni sindikat odlučili su pomoći nezbrinutim 
igračima.

Svi mi duguju novac i teško živim. Moraju me roditelji financirati, Tomislav Labudović jedva spaja kraj s krajem

- Organizirali smo i financijsko savjetovanje jer čak 58 igrača u HNL-u ima blokiran račun - kaže Mario Jurić, tajnik sindikata.

Vedran Celiščak igrao je u gotovo svim hrvatskim klubovima osim Dinama.

- I svugdje su mi ostali dužni. U Zagrebu me fizički napao predsjednik Dražen Medić, uhvatio me rukom za vrat i udario me. Možda žalim što mu nisam vratio, ali nisam tako odgajan. Igrao sam za 500 eura po utakmici, a na kraju me otjerao bez razloga. Nakon što me Medić udario, nitko me nije zaštitio, a suigrači mi se nisu smjeli javiti. Ma znate kako vam je u Zagrebovoj svlačionici, ne smijete pisnuti jer se odmah sve dozna - istaknuo je Celiščak.

Igrače će trenirati Samir Toplak, a u planu je i međunarodni turnir za igrače bez ugovora.

- Lani je pobijedila Srbija, pet nogometaša je nakon turnira pronašlo klub - kaže Tomislav Labudović, koji se također pridružio nogometnom kampu.

- Dijete sam Zagreba, igrao sam u Indoneziji, no i meni su svugdje ostali dužni, gotovo ništa nisam zaradio. Da nemam roditelja, koji me financiraju, ne znam kako bih spojio kraj s krajem - požalio se Labudović.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • ecolozzi 11.06.2013.

    Ooo ooo pa to je svojevrsni biro-rada, možda nekog nađu možda ih u kuću netko primi.A mi koji ne nabijamo po lopti šta s nama.O fino 500eura po tekmi i to se obećava.Meni je radni dan 100kn.

  • LIVERPOOL FC_1 11.06.2013.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 5 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 2 lake opomene i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • zera 11.06.2013.

    I ja sam nekada igrao nogomet kad sam shvatio da nemogu živjet od nogometa našao sam posao.

Komentiraj...
Vidi sve komentare