To je to što me zanima!

Imam osjećaj da će sada doći... Jedini ga nisam zvao s ona četiri slova koja ne mogu ni izgovoriti

Čuli smo se prošli tjedan, ali kad god bih ga u zadnje vrijeme nazvao da čujem kako je, on bi me odmah na početku razgovora toliko zasuo komplimentima da mi je čak bilo neugodno!
Vidi originalni članak

Kako sam? Tužno. Sve nas je pogodilo, javio nam se Zorislav Srebrić (82), koji je s Ćirom prošao svašta u pola stoljeća suradnje.

Srebrić je i danas savjetnik HNS-a, a tijekom Ćirina izborničkog mandata bio je glavni tajnik saveza. No, surađivali su i u Dinamu '80-ih.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Prošli smo zajedno svih 72 njegove izborničke utakmice, mnogo radosti podijelili. I sad sjedimo i imamo osjećaj da će doći, da će nam se pojaviti na vratima. Takvoga ga pamtimo, pristupačnoga, veseloga, s posebnim načinom ophođenja prema igračima, suradnicima, posebno navijačima i novinarima. A bio je vrlo popularan i uspješan trener, pogotovo u reprezentaciji - nastavlja Srebrić i naglašava:

- Ako si je netko stvorio spomenik za života, to je on.

POGLEDAJTE VIDEO: Otišao je trener svih trenera

Vidjeli se nisu neko vrijeme.

- Čuli smo se prošli tjedan, ali kad god bih ga u zadnje vrijeme nazvao da čujem kako je, on bi me odmah na početku razgovora toliko zasuo komplimentima da mi je čak bilo neugodno!

Otkrio je Srebrić detalj iz njihova odnosa:

- Ja ga jedini nisam zvao s ta četiri slova koja sad ne mogu ni izgovoriti, nego sam ga zvao "gospodine predsjedniče". I to još od vremena dok smo bili zajedno u Dinamu.

Srebrić se sjeća posjeta francuskog policajca Daniela Nivela Zagrebu, nakon SP-a na kojem je Ćiro nosio njegovu kapu kao znak podrške čovjeku koji je radio svoj posao prije nego što ga je skupina huligana umalo nasmrt pretukla.

- Doveli smo ga zajedničkom akcijom HNS-a i privatnim vezama, sjećam se da su on i njegova obitelj bili jako zadovoljni tretmanom ovdje. A i ta kapa pokazala je Ćirinu posebnost - zaključio je Srebrić.

POGLEDAJTE VIDEO: ĆIRO JE TREBAO BITI SVEĆENIK

Idi na 24sata

Komentari 2

  • 08.02.2023.

    Nema takvih više ljudi kao Čiro, sve neki lopovi, Njonje...

  • tomo.os 08.02.2023.

    Ćiro je bio originalan i neponovljiv. Čovjek s mirisom i okusom, s emocijom. Pribran i oštrouman do samog kraja. Bilo mi je zadovoljstvo biti njegova publika sve ove godine, neka počiva u miru.

Komentiraj...
Vidi sve komentare