To je to što me zanima!

'Imamo dužu rotaciju i usudim se reći da možemo do medalje'

Po meni Hrvatska izgleda jako dobro, idealno, na početku smo pobjeđivali iako nismo bili dobri, dizali smo se što je turnir odmicao, rasporedili smo minute, zadržali svježinu, kaže Ante Nazor
Vidi originalni članak

Ante Nazor zadovoljan je kako se razvila utakmica protiv Češke. Ne toliko zbog visoke pobjede, koja je bila očekivana, koliko zbog dobro raspoređenih snaga i razigravanja igrača koji su manje igrali.

- Visoka pobjeda nad Češkom bila je očekivana, bila je to revijalna utakmica koju je izbornik Petrović dobro iskoristio da razigra one koji su do sada manje igrali, odmorio je Tomasa i Žorića, tako da nam neće nedostajati svježine u osmini finala. Dobro je što se Ukić vratio, s ovom minutažom prebrodio je krizu i vratio se u ritam nakon ozljede, tako da bi mogao biti pravi kad to najviše bude trebalo, u nokaut fazi, jer on jako dobro zna rasporediti loptu između unutarnje i vanjske linije.

Reprezentacija seli u Istanbul, gdje ih čeka nokaut faza.

- Nama je najvažnija ta psihološka barijera, obzirom na memoriju neuspjeha dugu 20 godina ključno će biti ući u nokaut utakmicu koncentrirano i opušteno. Po meni Hrvatska izgleda jako dobro, idealno, na početku smo pobjeđivali iako nismo bili dobri, dizali smo se što je turnir odmicao, rasporedili smo minute, zadržali svježinu... Kvalitetu imamo, imamo kemiju, ova reprezentacija ima i zrelost da napravi nešto veliko, a što će to biti, to ćemo tek vidjeti. Možemo u zonu medalja, a nitko nije toliko uvjerljiv da može reći da je protiv nas favorit. Ni Srbija, ni Francuska, ni Španjolska... Ako budemo pravi, relaksirani i koncentrirani sve je moguće. Najvažnija će biti psiha, vidjelo se da igramo puno bolje kad nemamo imperativ rezultata.

Protivnika ćemo saznati večeras, a kad bi mogao birati, Nazor bi izabrao Ruse.

- Izbornik je i protiv Češke dao priliku Benderu i Šariću da odigraju skupa, što će u narednoj utakmici biti naše jako oružje. Turska igra s niskom petorkom, tako da možemo preuzimati, svi naši niži igrači mogu uzimati njihove visoke, a Šarić i Bender mogu pokrivati njihove bekove. No oni igraju kući, ako ih krene, krenut će i euforija s tribina, i u takvim uvjetima je jako teško igrati. Protiv Rusa Šarić i Bender mogu izvlačiti Mozgova i otvarati prostor za prodor naših nižih igrača. Na neutralnom terenu smo jači i od jednih i od drugih, a kako se završnica igra u Turskoj, radije bih izvukao Ruse.

Korak unaprijed, pogled prema potencijalnim protivnicima u četvrtini finala, gdje nas čekaju Litva ili Grčka.

- Litva je kvalitetnija, dobro stoje na terenu, bez obzira na poraz u prvom kolu. Pokazali su dominaciju, pogotovo na unutarnjim pozicijama, igraju s dvije 'petice' i to im je forte. Po meni, oni su veliki favoriti za prolaz dalje, puno veći od Grka. Vidjet ćemo kako će se stvari odvijati u Istanbulu. Za razliku od Olimpijskih igara sada imamo dužu rotaciju, a ako se prisjetimo da je to bio ključ poraza protiv Srbije, usudio bih se reći da smo korak bliže zoni medalja. Pogotovo ako riješimo problem kontrole obrambenog skoka i igre bez lopte. Ako popravimo ta dva detalja, možemo otići i do samog kraja.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • Seattle 07.09.2017.

    ne smijemo ni razmisljat o medalji dok ne udemo u polufinale, rusija i turska su nezgodni protivnici, a poslije toga vjerojatno litva koja je uvijek mocna i takoder raste kako turnir odmice...previse se podcjenjuje litva u zadnje vrijeme

  • martdud1 07.09.2017.

    nadam se da će konačno dobit netko od tih mlađih trenera priliku, on bi po meni trebao biti prvi pik za izbornika nakon eb pa da gradimo jednu novu ekipu

  • nikluk20 07.09.2017.

    nemojte previsoko letiti nego uzletite.....to se traži....

Komentiraj...
Vidi sve komentare