To je to što me zanima!

Čista nula Irana i Nigerije: Prva utakmica bez golova na SP-u

Tek u 13. utakmici na Svjetskom prvenstvu u Brazilu navijači su svjedočili susretu bez golova i bez pravih prilika. Nigerija i Iran odigrali su 0-0 što je i prvi remi na SP-u
Vidi originalni članak

I jedni i drugi nadali su se da bi baš u ovoj utakmici mogli ostvariti svoju prvu pobjedu nakon 1998. godine, no nisu pokazali previše toga zanimljivog. Iako je Nigerija bila nešto bolja, bliže pobjedi bili su nogometaši Carlosa Queiroza.

Iranci su, naime, imali najbolju priliku na susretu, nakon što je u 33. minuti iz kuta ubacio Ashkan Dejagah, a u sredini dobro glavom pucao Reza Ghoochannejhad, no još je bolja bila obrana nigerijskog kapetana Vincenta Enyeame.

Kad već nije bilo golova, vrijedi spomenuti da su Enyeama i Joseph Yobo ušli u povijest nigerijskog nogometa. Uz Jaya Jaya Okochu i Nwankwa Kanua, postali su prvi Nigerijci s nastupima na tri svjetska prvenstva. 

U lošoj utakmici mogli su uživati samo navijači Bosne i Hercegovine. Ponove li igrači Safeta Sušića svoje "argentinsko" izdanje protiv Irana i ovakve Nigerije, trebali bi upisati svih šest bodova i otići u osminu finala.

Iranu je ovo bila prva od deset utakmica na svjetskim prvenstvima u kojoj nisu primili gol. Ujedno je bila i prva bez golova i bez pobjednika na brazilskom Svjetskom prvenstvu.

  • Skupina F: Iran - Nigerija 0-0
Idi na 24sata

Komentari 85

  • KTBFFH ZG 17.06.2014.

    Ova Nigerija razocaranje. Uz ovakva imena u momcadi odigrat protiv jednog Irana nerijeseno i to 0:0 katastrofa.

  • Firefox_1 17.06.2014.

    BiH je stvarno imala pegulu na početku utakmice protiv Argentine, ali što su pogodili skupinu, tu im se sve vratilo. Ovi pojma nemaju, ne zna se koji su gori, još i rezultat odgovara, bolje nisu mogli proć

  • Prostata 17.06.2014.

    ovo su prave utakmice,ovo je svjetsko prvenstvo

Komentiraj...
Vidi sve komentare