To je to što me zanima!

Iranski izbornik: Ne zanimaju me politički odnosi sa SAD-om

Postoje nesuglasice između dviju zemalja, ali mi želimo samo razmišljati o nogometu. Cilj nam je proći skupinu. Oduvijek sam govorio kako imamo odličnu momčad, rekao je Skočić, inače bivši trener Rijeke
Vidi originalni članak

Izbornik iranske nogometne reprezentacije, hrvatski stručnjak Dragan Skočić (53) nakon ždrijeba skupina za Svjetsko prvenstvo u Kataru komentirao je činjenicu što će se njegovi igrači sučeliti repezentaciji SAD-a, a poznato je kako su te dvije države već desetljećima u lošim odnosima.

POGLEDAJTE VIDEO: Hrvatska u skupini F

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Ne zanimaju me politički odnosi sa SAD-om. Postoje nesuglasice između dviju zemalja, ali mi želimo samo razmišljati o nogometu. Cilj nam je proći skupinu. Oduvijek sam govorio kako imamo odličnu momčad i kako smo sposobni plasirati se u osminu finala, što bi bilo prvi put za Iran - rekao je Skočić.

ŽELE BITI KAO 'VATRENI' Kanađani tvrde: Hrvatska je stara, a mi imamo brze igrače

Bit će ovo drugi dvoboj Irana i SAD-a na svjetskim prvenstvima, bili su u istoj skupini i u Francuskoj 1998. godine, a tada je sa 2-1 bolji bio Iran.

Dvije države u lošim su odnosima od Islamske revolucije 1979. godine nakon koje je uslijedila 444-dnevna talačka kriza u američkom veleposlanstvu.

Osim Irana i SAD-a, u skupini B je još i Engleska, dok će četvrti sudionik bti poznat nakon što se odigra posljednja skupina europskih dodatnih kvalifikacija u kojoj se za prolazak bore Wales, Škotska i Ukrajina.

LOVRO MAJER ZA 24SATA 'Zadovoljan sam ždrijebom, ali bit će teže nego što to izgleda...'

- Engleska će nam biti najteži protivnik, ali s obzirom na to da su Iran i Katar blizu, ovo će nam biti kao domaći teren. Bit će to kao da igramo na Azadiju - kazao je iranski izbornik.

Skočić je preuzeo Iran u veljači 2020. nakon osmogodišnje ere Portugalca Carlosa Queiroza (bivšeg trenera Real Madrida) te sedmomjesečne avanture Belgijca Marca Wilmotsa. 

- Grupa uvijek može biti bolja. Dosta slične ekipe. Mislim da smo dobro prošli, a cilj je proći grupu. Engleska je favorit, ali imamo šansu s ostalim protivnicima. Očekuju nas podjednake reprezentacije i mislim da možemo s njima izaći na kraj. U Dohi sam bio kad je bio arapski kup i bilo je izuzetno. Mislim da će organizacijski biti odlično SP. Sigurno da imamo potencijal i možemo se potući u grupi - rekao je Skočić nakon čega je prokomentirao kakve šanse 'vatreni' imaju za prolazak skupine:

- Belgija je uz Hrvatsku favorit u grupi. Ne smije se zaboraviti i Maroko.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • NIKE 02.04.2022.

    Ispravna izjava. Svi trube i pozivaju se na paravane kako politika nema mjesta u nogometu, stoga se tako i valja ponašati.

  • Tko sere'' 02.04.2022.

    Pulišić će vas razbit

Komentiraj...
Vidi sve komentare