Sport

Komentari 77

Kanađani tvrde: Hrvatska je stara, a mi imamo brze igrače

Kanađani tvrde: Hrvatska je stara, a mi imamo brze igrače

Jezgra kanadske momčadi znatno je mlađa pa će biti zanimljivo vidjeti kako će se Hrvati nositi s brzinom Daviesa i Davida. Prije četiri godine završili su u finalu, a mi želimo tu priču - priču autsajdera, pišu Kanađani

Prilično teško, ali moglo je biti i gore, rekao je kanadski izbornik John Herdman (46) nakon ždrijeba za Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru koji je njegovu momčad svrstao u skupinu F s Marokom, Belgijom i Hrvatskom

POGLEDAJTE VIDEO: Hrvatska u skupini F

Kanada se drugi put u povijesti, točnije nakon 36 godina, plasirala na Svjetsko prvenstvo, a mjesto u Kataru zaslužili su pobjedom protiv Jamajke u Torontu s 4-0. 

- Ne znam koliko su dugo ljudi u ovoj zemlji morali čekati da se naša reprezentacija izvuče iz pota. Kanada je sada na velikoj pozornici. Nije da samo idemo u Katar, nego smo spremni igrati u Kataru. Pred nama je jedna prekrasna prilika - ushićeno je rekao Herdman preko Zooma za kanadske medije. 

Vancouver: Prijateljska utakmica, Kanada - SAD

Kanada je trenutačno 38. na Fifinoj ljestvici dok je Hrvatska, s kojom će snage odmjeriti 27. studenog, 16. na ljestvici najboljih nacionalnih selekcija.

Prema pisanjima kanadskih medija, Hrvatska je bila iznenađenje na SP-u 2018. godine, a do finala je došla na krilima iskusnog veznog reda koji predvodi Luka Modrić. 

Doha: Prijateljska nogometna utakmica Hrvatska - Slovenija

"Riječ je o ostarjeloj hrvatskoj momčadi koju će izbornik Zlatko Dalić voditi u Katar (Modrić će na početku Svjetskog prvenstva imati 37 godina)", napisao je CBC.

Valja napomenuti kako Luka nije najstariji kapetan u grupi. Kanadski reprezentativac Atiba Hutchinson ima 39 godina, odnosno stariji je od hrvatskog veznjaka tri godine. 

"Jezgra kanadske momčadi znatno je mlađa pa će biti zanimljivo vidjeti kako će se Hrvati nositi s brzinom Alphonsa Daviesa (21) i Jonathana Davida (22). Kvalitetu Belgije znamo, ali tu su onda i Hrvati, koji su prije četiri godine završili u finalu. A to je ono što želimo - tu priču o autsajderu. Bit ćemo najbolji ako se oslonimo na hrabrost, duh i mentalitet u kojemu nema straha od igranja protiv najbojljih igrača na svijetu", napisali su.