To je to što me zanima!

Islandu bodovi nakon drame, pobijedili i Francuzi i Poljaci

Nakon pobjede Hrvatske nad Bjelorusijom Francuska je pobijedila Makedoniju rezultatom 30-23, Island je bio bolji od Norveške 26-25, a Poljska od Srbije 29-28
Vidi originalni članak

Norveška je vodila protiv Islanda dva gola razlike u prvom poluvremenu, bila u minusu tri gola u drugom, a na kraju se o bodovima odlučivalo u zadnjih 20-ak sekundi. Harald Reinkind zabio je za Islanđane, a Björgvin Gustavsson obranio je udarac Sanderu Sagosenu i Island je slavio 26-25 u 1. kolu skupine B rukometnog Eura u Poljskoj.

Aron Palmarsson zabio je osam golova za Island, Gudjon Sigursson imao je učinak šest od šest, a Gustavsson je imao 12 obrana. Na drugoj strani Kristian Bjornsen pogodio je sedam puta, a golmani su ukupno skupili sedam obrana.

Makedonci su se odlično držali protiv branitelja naslova prvaka Europe sve do devet minuta prije kraja, kad su imali 22-22. No Francuzi su iskoristili seriju pogrešaka i s pet golova u nizu otvorili put do rezultatski uvjerljive pobjede 30-23 u 1. kolu skupine A.

Prvi strijelac Francuske bio je Cédric Sorhaindo sa šest golova, pet je dodao Valentin Porte, a čudesni Thierry Omeyer i u 40. godini nastavlja pružati sjajne predstave, imao je čak 16 obrana. Na drugoj strani standardno dobar bio je Kiro Lazarov s devet golova, a Borko Ristovski obranio je deset lopti.

Neizvjesna je bila i završnica utakmice između Poljske i Srbije u kojoj je na kraju minimalno slavio domaćin rezultatom 29-28. Srbi su krajem prvog i početkom drugog dijela imali +2, ali Poljaci su potom ubacili u brzinu više i odvojili se na tri gola viška. U završnici se igralo u egalu, a Srbija je priliku za bodom propustila u zadnjoj minuti, kad je Szmal obranio sedmarac Nikčeviću.

Prvo ime utakmice bio je Michal Jurecki sa sedam golova, Szmal i Wyszomirski imali su po pet obrana, a na drugoj strani sedam su golova zabili i Nikčević te Petar Nenadić, ali ni to niti 13 obrana Darka Stanića nije bilo dovoljno Srbima da uzmu prve bodove na startu.

EP u rukometu, 1. kolo:

skupina A

  • Francuska - Makedonija 30-23
  • Poljska - Srbija 29-28

skupina B

Idi na 24sata

Komentari 25

  • dodo-077 16.01.2016.

    na kraju tekme gadno pogurali suci... ono 3 iskljucenje pivotu je bilo smijesno, oduzeta lopta li-la, poljacima malo pomogli u napadu i onda kod penal koji je nikcevic promasio vrijeme uopce nije bilo zaustavljano..... rez 29:28 penal za sriju u 58:39 ak se ne varam i vrijem pusteno dok se penal izveo, suci dali znak bilo 59:20.... tako da su srbi zabili poljaci bi svejedno imali zadnji napad za pobjedu, bez mogucnosti oduzimanja zbog pasivnog ili slicno

  • reds_88 16.01.2016.

    kada Palmarson igra dobro onda i Island igra dobro..valjda to znaju naši stručnjaci u repki

  • ZVECKO 3 15.01.2016.

    Veoma sam iznenadjen dobrom igrom Srbije iako su izgubili od domacina Poljske u drami ali po prvi put sam uzivao u igri Srbije na strani. Ocekivao sam ubedljiv poraz kao prosli put medjutim sudije su morale ocigledno malo da stanu na stranu domacih kad su videli da je djavo odneo salu. Ovo su neki novi momci, znam za Šešuma i Nikčevića koji su bili odlični ali ovaj Nenadic ubija, buducnost svetskog rukometa.

Komentiraj...
Vidi sve komentare