To je to što me zanima!

'Ispali smo od Barçe jer VAR-a nije bilo, suci su nas eliminirali'

Bivši trener PSG-a Unai Emery u intervjuu za France Football osvrnuo se na famozno ispadanje na Camp Nouu u kojemu je bilo nekoliko dvojbenih sudačkih odluka. Žali što nije bilo pregleda snimke
Vidi originalni članak

Trenutačno nezaposleni Unai Emery vjeruje kako PSG nikada ne bi ispao od Barcelone u osmini finala Lige prvaka u sezoni 2016/17. da je postojao VAR koji je u Europu stigao prošle sezone.

Parižani su pobijedili u domaćem ogledu 4-0, ali onda pali u Kataloniji. Edinson Cavani zabio je gol u gostima, ali samo u posljednjim trenucima utakmice su primili tri gola, nakon još tri ranija za konačnih 6-1 za Barçu i jedan od najsenzacionalnijih završetaka nokaut-faze u Ligi prvaka.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Za Katalonce je već u 3. minuti tada zabio Luis Suarez. Parižani su izbacili loptu iz gola iako nije dotaknula mrežu, ali crtu je ipak prešla. Kurzawa je zabio autogol u 40. minuti pokušavši u gužvi ispred gola izbaciti loptu iz kaznenog prostora.

Messi je povisio vodstvo na 3-0 iz penala nakon Neymarova pada, a onda ga je smanjio Cavani udarcem špicom kopačkepod prečku, no nedovoljno. Do kraja je još precizan bio Neymar u 88. iz još jednog penala nakon kontroverznog Suarezovog 'skoka na glavu', a u sudačkoj nadoknadi je Sergi Roberto bacio Camp Nou u delirij.

No, velika pobjeda "blaugrane" bila je popraćena kontroverzama i spekulacijama o sudačkim odlukama koje su slavlje iz minute u minutu približavale domaćima.

- Osvojio sam prvenstvo, četiri domaća kupa, dva superkupa - rekao je Emery, tadašnji trener Parižana, za France Football.

- Izgledali smo sjajno u toj prvoj utakmici protiv Barcelone u osmini finala LP-a, a u drugoj smo izbačeni jer nije postojao VAR. Očito je da su nas izbacile sudačke odluke - dodao je.

Pojasnio je i ulogu u dolasku Neymara iz Barcelone u PSG u ljeto 2017. za velikih 222 milijuna eura.

- Uvijek sam osjećao podršku predsjednika Nassera. Na primjer, kad se premišljao o dovođenju Neymara, bilo je na meni da mu pojasnim da ćemo oko njega graditi cijelu momčad. S tako fenomenalnim igračem ne možete reći da imate momčad i da joj se on mora prilagoditi. Morate je graditi po njemu. Ako mu to ne omogućite, on neće doći - smatra Emery. 

- Predsjednik i ostali čelnici razgovaraju o dovođenju igrača, ali na treneru je da pojasni kako on odgovara projektu na terenu - rekao je.

Idi na 24sata

Komentari 78

  • MK7R300ps 12.02.2020.

    Kakav prevarant

  • klošar1990 11.02.2020.

    Pojedincima je uvijek falilo malo realnosti! Iako je u cijeloj tekmi bilo čudnih sudačkih odluka, izvlačiti se na sudce nema nikakvog smisla! Pogotovo kad dođeš sa 4-0 i imaš još gol u gostima! Isto tako bi bilo smiješno i žalosno da se Barca zbog svoje kukavičke igre izvlači i traži opravdanja zbog poraza kod Rome i Liverpoola gdje su imali par golova prednosti!

  • Hrvatina91 11.02.2020.

    Istina.. i sve to stoji. Al vi ste si barem 2 gola sami dali uz svoje greske, obrana vam je bila tu utakmicu katastrofa. Al ajd barem niste 2 put ispali iz lp od rome i liverpoola nakon 3 gola prednosti. To je ipak jos veca sramota, a i jos veca je da je valverde nakon svega toga bio i dalje na klupi. Zato ce im ova sezona bit bez trofeja jer tesko da ce ista uspjet nadoknadit na igri uz ove sve probleme.

Komentiraj...
Vidi sve komentare