To je to što me zanima!

Šutnuo loptu 1800 kilometara! Dečki, mislim da je ovo vaše :)

Jedan od 973 stanovnika otočića Vanna pronašao je loptu koja je prešla put od rijeke Dee u Škotskoj pa do sjevera Norveške. Javio je u klub da ima njihovu loptu, a ovi su gotovo pali sa stolice.
Vidi originalni članak

Ovo može samo nogomet. Kako drugačije objasniti slučaj norveškog ribara Nilsa Huga koji će biti počasni gost na utakmici malog škotskog kluba udaljenog 1800 kilometara za koji do ovog trenutka nije čuo, a njihov je novi junak?

Kad je jedan od igrača škotskog kluba Banks o'Dee FC iz Abeerdena opalio loptu u rijeku, svi su se pozdravili s njom. Nikome nije palo napamet pokušati spasiti je. Dečki iz U-19 momčadi nastavili su igrati. Ni prva ni zadnja lopta koja je završila u rijeci.

Znate kako igrači koji zabiju hat-trick traže loptu za doma, e ova bi mogla završiti u vitrinama ovog malog škotskog kluba. Nakon što je pala u rijeku Dee, počeo je njezin nevjerojatan put. Iz Rijeke Dee završila je u moru pa prevalila 1800 kilometara da bi stigla do obale otočića Vanna na sjeveru Norveške. 

Jedan od 973 stanovnika pronašao ju je dok je skupljao otpad koji more izbaci na obalu. Rekao je prijatelju za otkriće, a nakon što su vidjeli da na lopti piše ime momčadi, kontaktirali su klub i rekli da imaju nešto njihovo.

- Bok, vjerojatno imate najbolje pucače na svijetu, jer jedna od vaših lopti završila je kod nas, 1800 kilometara daleko, na sjeveru Norveške. Malo je prljava, ali nema nikakvih oštećenja - pisalo je u poruci, piše BBC.

Kad su to pročitali u klubu, nisu mogli vjerovati. 

- Ovo je veliko iznenađenje. Većina lopti koje završe u rijeci Dee više nikad ne vidimo - rekao je tajnik kluba Tom Ewans.

Gospodin koji je pronašao loptu i njegov prijatelj mogli bi biti počasni gosti na jednoj od utakmica, zajedno s loptom koju nestrpljivo čekaju u Škotskoj.
 

Idi na 24sata

Komentari 17

  • mali zeleni prigorec 13.04.2017.

    E jesu ti škoti škrti. Sad je traže natrag.

  • exer55 13.04.2017.

    Ramosova lopta konačno pronađena

  • realnost1110 13.04.2017.

    Snidaricu daj napisi clanak vezan za ligu prvaka, onakva utakmica a ti tu pises gl.....i

Komentiraj...
Vidi sve komentare