To je to što me zanima!

Italija oslabljena za Verrattija, Conte lovi pobjedu za ždrijeb

Da se radi o našoj zadnjoj šansi, možda bih drugačije procijenio s Verrattijem. No u pitanju je rizik i tu sam odluku donio u dogovoru s klubom, rekao je Antonio Conte
Vidi originalni članak

Izgubi li Italija večeras od Norveške, Hrvatska neće vidjeti Euro po ključu izravnog plasmana, nego će morati u dodatne kvalifikacije. Iako "azzurrima" iz te perspektive utakmica u Rimu nije bitna, itekako imaju za što igrati.

Talijani bi u slučaju pobjede nad Norveškom te kiksa Belgije protiv Izraela preskočili Belgijce na Uefinoj rang-ljestvici te bi upali u prvu skupinu nositelja za ždrijeb Europskog prvenstva 12. prosinca u Parizu. Ostvare li pobjede i jedni i drugi, Talijani moraju dobiti s četiri gola boljom gol-razlikom.

- Mi smo rivali s Belgijom? Iskreno, ja sam se već okrenuo potencijalnim protivnicima među reprezentacijama koje su se kvalificirale. Naravno, tu su i neki mehanizmi rangiranja koje ja još uvijek ne razumijem - rekao je talijanski izbornik Antonio Conte.

Požalio se Conte i da je Hrvatska ispred Italije na Fifinoj ljestvici iako u kvlaifikacijama bodovno zaostaje. No nije ni Belgija bez motiva - pobijedi li Izrael, bit će prva reprezentacija svijeta po Fifi!

Po pobjedu protiv Norveške Italija će krenuti bez Marca Verrattija. Veznjak Paris Saint-Germaina odigrao je sjajnu utakmicu u pobjedi protiv Azerbajdžana 3-1, no dobio je udarac u list i Conte neće riskirati s njim.

- Da se radi o našoj zadnjoj šansi, možda bih drugačije procijenio. No u pitanju je rizik i tu sam odluku donio u dogovoru s klubom - rekao je Conte i dodao:

- Nije mi jasan taj koncept minimalnog cilja, jer rezultat ovisi o vještini, ali i sreći. Naš cilj mora biti dolazak na vrh, osvajanje Eura, ali definitivno ne krećemo na njega kao jedan od favorita.

Idi na 24sata

Komentari 22

  • tornado_ 13.10.2015.

    jel vas nije sramota? u najlakšoj skupini smo i molimo druge za pomoć da prođemo na ep...e pa neće moći, srce je danas uz norvešku

  • Maka Statebriga 13.10.2015.

    ma neka pobjede skandinavci, ovako mogu uzivat u jos 2 utakmice nase reprezentacije! Na Europsko idemo tako i tako, bilo direktno ili preko dodatnih kvalifikacija!

  • 13.10.2015.

    nebi se cudio da im italija pusti kako bi nas srozali i otezali nam put do eura...iskreno mi smo jaci za jedno 3 puta od norveske....pa bolje da da im potencijalni protivnik na euru bude norveska nego mi....al ajd...

Komentiraj...
Vidi sve komentare