To je to što me zanima!

Italija šokirala Jokića i društvo: Srbija je ispala s EuroBasketa!

Nije pomogla ni sjajna večer najboljeg srpskog igrača Nikole Jokića, koji je postigao 32 poena i dodao 13 skokova. Srbija se raspala u zadnjoj četvrtini premda je većinu utakmice imala vodstvo
Vidi originalni članak

Bili su prvi favorit prvenstva, ali košarkaši Srbije pakiraju kofere ranije i odlaze s EuroBasketa nakon što ih je u osmini finala čudesnom predstavom izbacila Italija 94-86 (20-28, 25-23, 21-17, 28-18). Nevjerojatno, sva tri susreta osmine finala nedjeljnog progama završila su istim rezultatom, od kojih i poraz Hrvatske od Finske.

Nije pomogla ni sjajna večer najboljeg srpskog igrača Nikole Jokića, koji je postigao 32 poena i dodao 13 skokova. S druge strane raspoložen je bio Marco Spissu koji je ubacio 22 poena, od kojih su neki bili ključni. Samo poen manje imao je Nicolo Melli.

Srbija je tijekom tri četvrtine generalno prikazala bolju igru i u posljednjih 10 minuta ušla s prednošću. Jokić je briljirao, razigravao suigrače, ali u posljednjoj dionici susreta je stalo. Italija je ključnu prednost ostvarila u prvih pet minuta četvrte četvrtine kada su serijom 16-2 zaostatak 66-68 petvorili u prednost 82-70. Nervoza je ušla u košarkaše Srbije koji su u osam minuta zadnje četvrtine postigli samo šest poena.

Italija je prednost sačuvala do kraja premda je srpski izbornik Svetislav Pešić pokušao prodrmati momčad pozvavši dva time-outa i kreirala najveću senzaciju na prvenstvu. Jer Srbija je glasila za glavnog favorita turnira.

Nakon Hrvatske i Srbija je ispala s Europskog prvenstva dok su Slovenci tijekom nedjelje doživjeli težak udarac. Stigla je informacija i potvrda slovenskog košarkaškog saveza da će Goran Dragić zbog povrede butnog mišića propustiti završnicu EuroBasketa.

Još ranije je poznato kako će u četvrtfinalu u utorak igrati Španjolska - Finska i Slovenija - Poljska, dok će u posljednjem četvrtfinalu u srijedu igrati Njemačka i bolji iz ogleda Grčka - Češka

Idi na 24sata

Komentari 191

  • kojiznam 13.09.2022.

    Hrvati evropski prvaci u Vaterpolu a Talijani u Kosarci 

  • kojiznam 13.09.2022.

    Namjerno izgubili, Talijani sigurni Finalisti i osvajaju Titulu evropskog prvaka nebi me zacudilo da igraju u Finalu sa Njemcima. cista namjestaljka

  • vanek 12.09.2022.

    Ja naše ispadanje uopće ne gledam tako tragično,pa mi smo do zadnje minute bili egal s Grcima,da nije bilo one namjerne Zupčeve protiv Talijana vjerojatno bi ih i dobili. Ovo jučer s Fincima spada u eru naučne fantastike što su i sve Finci pogađali,pogotovo onaj veliki,a usput su radili faule u napadu da je bilo negledljivo,al nije bilo presudno. Svi igraju košarku,ali nemaju svi Dončića ili Antetokounmpa koji rade razliku,naravno,ne sami,ali povuku kad stane.Toliko od mene.

Komentiraj...
Vidi sve komentare