Obavijesti

Sport

Komentari 288

Drama u Berlinu: Hrvatska pala u samoj završnici i ispala s EP-a

Drama u Berlinu: Hrvatska pala u samoj završnici i ispala s EP-a
6

Držali smo se do polovice zadnje četvrtine. Tada je Hrvatska ušla u crnu rupu iz koje nije bilo izlaza. Ništa nije ulazilo kada je trebalo, nezaustavljivi Markkanen je s 43 poena odveo Finsku u četvrtfinale

Hrvatska muška košarkaška reprezentacija nije se uspjela plasirati u četvrtfinale EuroBasketa, uspješnija je u osmini finala u Berlinu bila Finska sa 94-86 (20-21, 25-22, 22-22, 27-21).

Berlin: Hrvatski košarkaši  oprostili se od Eurobasketa, u 1/8 finala poraženi od Finske  86:94

Briljirao je u sastavu Finske Lauri Markkanen sa 43 koša i 9 skokova, Sasu Salin je dodao 17, dok je u sastavu Hrvatske u svojoj možda i posljednjoj utakmici za reprezentaciju Bojan Bogdanović ubacio 23 poena, Jaleen Smith je zabio 17, a Dario Šarić 12 uz 8 skokova i 6 asistencija.

Berlin: Hrvatski košarkaši  oprostili se od Eurobasketa, u 1/8 finala poraženi od Finske  86:94

Finska je utakmicu "prelomila" serijom 10-0 kojom se nakon 77-77 4:48 minuta prije kraja odvojila na 87-77 2:24 minute prije isteka vremena.

U tom razdoblju Huff i Salin su pogodili trice, dok su dva dalekometna pokušaja Bogdanovića bila neprecizna.

Tako će u četvrtfinalu u utorak Finska igrati protiv Španjolske, dok je Hrvatska treći put zaredom ispala s EuroBasketa u osmini finala.

Poznat je još jedan četvrtfinalni par, igrat će Slovenija protiv Poljske, dok Francuska i Njemačka još čekaju svoje suparnike. Francuska će igrati protiv pobjednika susreta Srbija - Italija, a Njemačka protiv boljeg iz ogleda Grčka - Češka. (Hina)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Europsko prvenstvo u košarci, osmina finala 14.45 , Mercedes-Benz Arena, Berlin
Hrvatska
86 : 94
Finska
Sortiranje događaja

Hrvatska je ispala s EuroBasketa. Finska je, mora se reći, zasluženo prošla dalje i u četvrtfinalu će igrati protiv Španjolske.

Danas je nezaustavljiv bio Lauri Markkanen, koji je postigao nestvarnih 43 poena i vukao Finsku do pobjede.

Nadali smo se prolasku, nadali smo se da će se Bojan Bogdanović i Kruno Simon oprostiti s medaljom oko vrata, ali to se neće dogoditi.

10'

Markkanen za tri i priči je kraj. Njegov 43. poen danas. Nestvarno.

10'

Maxhuni je dobro odradio zamisli finskog izbornika i pogodio za dva. To nam nije trebalo. Vremena je malo i čini se da će ipak Finska u četvrtfinale.

9'

NIŠTA JOŠ NIJE GOTOVO!

Odigrali smo vrlo riskantno i nakon koša Smitha Hezonja je fantastično pogodio tricu! Evo nas na samo minus pet minutu i 10 sekundi prije kraja što je natjeralo Fince na time-out.

8'

Nezaustavljivi Markkanen za plus 10 Finske. Bio je ovo njegov 40. poen danas.

Komentari 288