To je to što me zanima!

Italija u lutriji penala osvojila 3. mjesto: Buffon junak 'azzurra'

Italija je nakon lutrije penala pobijedila Urugvaj 5-4 (2-2) i osvojila treće mjesto na Kupu konfederacija. Junak 'azzurra' je Gigi Buffon koji je obranio čak tri penala
Vidi originalni članak

Odličnu utakmicu u Salvadoru u borbi za treće mjesto odigrali su Italija i Urugvaj. Nakon 90 minuta završilo je 2-2, a kako golova nije bilo ni u produžecima, odlučivali su penali. Za razliku od polufinala protiv Španjolske, kada su penali bili nesretni za 'azzurre', ovog puta sreća, ali i fenomenalni Buffon bili su na njihovoj strani.

Naime, Buffon je obranio čak tri penala igračima Urugvaja,  dok su njegovi suigrači promašili samo jedan, a zabili tri, pa je veliko slavlje i prije kraja pete serije za Talijane moglo početi.

A do lutrije penala na stadionu u Salvadoru gledali smo fantastičnu utakmicu. Talijani su poveli u 25. minuti golom Diamantija, ali uz veliku pomoć golmana Urugvaja. Diamanti je izveo slobodnjak s desne strane, pogodio je stativu, a lopta se onda odbila u golmana Muslera te od njega završila u golu.

S vodstvom Italije otišlo se na odmor. Ipak, Urugvaj se u 58. minuti vratio u susret. Gargano je odlično uposlio Cavanija, koji je zabio za 1-1.

Na novi gol navijači su čekali do 73. minute kada je Diamanti fantastičnim golom iz slobodnjaka donio novo vodstvo 'azzurrima'. Ono je trajalo samo pet minuta kada je na scenu opet stupio Cavani. Bio je to još jedan fantastično izvedeni slobodnjak, Buffon je bio nemoćan te je rezultat izjednačen na 2-2.

Golova do kraja utakmice više nije bilo, a treba istaknuti kako je posljednjih 10 minuta drugog produžetka Urugvaj imao igrača više nakon isključenje Montoliva. Nije im pomoglo, utakmica je otišla u lutriju penala, gdje su se bolji pokazali Talijani.

- Ovo je više nego dobar turnir za nas jer je ova momčad pokazao sjajan karakter. Zaslužili smo ovaj rezultat dobrim igrama. Prvi put u karijeri nisam znao što da radim jer je osam igrača tražilo zamjenu. Patili smo, ali smo ostali u igri. A penali su uvijek lutrija - rekao je izbornik Italije Cesare Prandelli.

Ovdje pogledajte golove s utakmice, a ovdje lutriju penala.

U finalu će od ponoći igrati Brazil i Španjolska.

Idi na 24sata

Komentari 52

  • rewe04 30.06.2013.

    što je to kup konfederacije i ko sve može nastupati na njemu '?? ko zna neka objasni, jer se čudu čudim................

  • joso44 30.06.2013.

    neka su iz europe

  • Furioso244 30.06.2013.

    Pogodio sam sve izvođače koji će fulati..:D Ne možeš uzeti zalet od jednog ili dva koraka i pritom staviti tijelo u položaj kao da ti je jako sila za u wc..:D To odmah pokazuje slabost, klasičan primjer talijanski igrač koji je promašio..

Komentiraj...
Vidi sve komentare