Obavijesti

Sport

Komentari 52

Italija u lutriji penala osvojila 3. mjesto: Buffon junak 'azzurra'

Italija u lutriji penala osvojila 3. mjesto: Buffon junak 'azzurra'
7

Italija je nakon lutrije penala pobijedila Urugvaj 5-4 (2-2) i osvojila treće mjesto na Kupu konfederacija. Junak 'azzurra' je Gigi Buffon koji je obranio čak tri penala

VIDEO

Odličnu utakmicu u Salvadoru u borbi za treće mjesto odigrali su Italija i Urugvaj. Nakon 90 minuta završilo je 2-2, a kako golova nije bilo ni u produžecima, odlučivali su penali. Za razliku od polufinala protiv Španjolske, kada su penali bili nesretni za 'azzurre', ovog puta sreća, ali i fenomenalni Buffon bili su na njihovoj strani.

Naime, Buffon je obranio čak tri penala igračima Urugvaja,  dok su njegovi suigrači promašili samo jedan, a zabili tri, pa je veliko slavlje i prije kraja pete serije za Talijane moglo početi.

A do lutrije penala na stadionu u Salvadoru gledali smo fantastičnu utakmicu. Talijani su poveli u 25. minuti golom Diamantija, ali uz veliku pomoć golmana Urugvaja. Diamanti je izveo slobodnjak s desne strane, pogodio je stativu, a lopta se onda odbila u golmana Muslera te od njega završila u golu.

S vodstvom Italije otišlo se na odmor. Ipak, Urugvaj se u 58. minuti vratio u susret. Gargano je odlično uposlio Cavanija, koji je zabio za 1-1.

Na novi gol navijači su čekali do 73. minute kada je Diamanti fantastičnim golom iz slobodnjaka donio novo vodstvo 'azzurrima'. Ono je trajalo samo pet minuta kada je na scenu opet stupio Cavani. Bio je to još jedan fantastično izvedeni slobodnjak, Buffon je bio nemoćan te je rezultat izjednačen na 2-2.

Golova do kraja utakmice više nije bilo, a treba istaknuti kako je posljednjih 10 minuta drugog produžetka Urugvaj imao igrača više nakon isključenje Montoliva. Nije im pomoglo, utakmica je otišla u lutriju penala, gdje su se bolji pokazali Talijani.

- Ovo je više nego dobar turnir za nas jer je ova momčad pokazao sjajan karakter. Zaslužili smo ovaj rezultat dobrim igrama. Prvi put u karijeri nisam znao što da radim jer je osam igrača tražilo zamjenu. Patili smo, ali smo ostali u igri. A penali su uvijek lutrija - rekao je izbornik Italije Cesare Prandelli.

Ovdje pogledajte golove s utakmice, a ovdje lutriju penala.

U finalu će od ponoći igrati Brazil i Španjolska.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 52
VIDEO

Ivanišević o raskidu s Novakom: Ne zanimaju me gotovi tenisači! A dobio sam već pet ponuda...
OTVORIO DUŠU

Ivanišević o raskidu s Novakom: Ne zanimaju me gotovi tenisači! A dobio sam već pet ponuda...

Sjeli smo na jednom divnom mjestu u Indian Wellsu. Lijepo smo popričali. O teških pet godina naše suradnje i o svemu što se događalo, od korone i svega, rekao je Ivanišević o prekidu suradnje s Novakom Đokovićem

VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga
SAŽETAK ISTRA - SLAVEN

VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga

PULA - Nogometaši Istre 1961 pobijedili su Slaven Belupo 3-0 u Puli u utakmici 32. kola HNL-a. Puljani su poveli u šestoj minuti golom Eliasa Fileta iz penala. Emmanuel Ekong u 15. minuti zabio je možda i najbolji gol u HNL-u ove sezone nezaustavljim projektilom s barem 25 metara daljine. A za konačnih 3-0 lopta se odbila od golmana Slavena Ivana Sušaka.
VIDEO Kramarić u žestokoj svađi s navijačem nakon poraza
IZ NEPOZNATIH RAZLOGA

VIDEO Kramarić u žestokoj svađi s navijačem nakon poraza

Andrej Kramarić zabio je dva gola u porazu Hoffenheima u 31. kolu Bundeslige, a nakon utakmice kamere su ga uhvatile u žestokoj svađi s navijačem