To je to što me zanima!

Ivan Dodig završio godinu kao drugi najbolji igrač u parovima

Dodig je s Krajicekom ove godine osvojio pet turnira: Rotterdam, Monte-Carlo (Masters), Roland Garros, Queen's i Peking, dok su u Adelaideu i Eastbourneu padali na zadnjoj, finalnoj stepenici
Vidi originalni članak

Ivan Dodig (38) završio je godinu kao 2. igrač svijeta u parovima! Hrvatski majstor osvojio je ukupno 6620 bodova, 510 manje od prvoplasiranog Amerikanca Austina Krajiceka (33), inače njegova para.

Hrvatsko-američka kombinacija ove je godine osvojila pet turnira: Rotterdam, Monte-Carlo (Masters), Roland Garros, Queen's i Peking, dok su u Adelaideu i Eastbourneu padali na zadnjoj, finalnoj stepenici.

Kao treći će godinu završiti Indijac Rohan Bopanna (43), najstariji tenisač s pobjedom na završnom Mastersu i najstariji osvajač Mastersa (Indian Wells, Ebden). Četvrti je njegov partner Matthew Ebden, a u Top 10 godinu završavaju i Horacio Zeballos, Rajeev Ram, Joe Salisbury, Wesley Koolhof, Neal Skupski i Marcel Granollers.

PROPUSTILI MEČ-LOPTU Dodig i Krajicek u drami ostali bez polufinala ATP Finalsa

Mate Pavić i Nikola Mektić, koji su prije nekoliko mjeseci prekinuli suradnju završavaju godinu na 32., odnosno 43. mjestu. 

U pojedinačnoj konkurenciji još jednu je sezonu izdominirao Novak Đoković, ostavivši iza sebe Carlosa Alcaraza, Danila Medvjedeva, Jannika Sinnera i Andreja Rubljova.

VELIKI JUBILEJ Đoković je zaokružio nestvaran rekord. Nitko mu nije ni blizu... NOVI TROFEJ Ponosni Ivanišević: Đoković je najbolji igrač u povijesti tenisa

Borna Ćorić završio je godinu kao 37. tenisač svijeta, Borna Gojo 72., dok je Marin Čilić ispao iz Top 500.


 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • 21.11.2023.

    Pari na slici koalicijski partner Hdz-a

Komentiraj...
Vidi sve komentare