To je to što me zanima!

Ivan Strinić: U Napoliju ću se lakše vratiti u reprezentaciju

Naš će se lijevi bek priključiti talijanskoj momčadi na prvom treningu u 2015. godini. Do službenog predstavljanja Ivan Strinić ipak ne smije istupati u medijima
Vidi originalni članak

Hrvatski reprezentativac Ivan Strinić prošao je liječnički pregled, potpisao ugovor, te započeo s individualnim treninzima u kampu Napolija, čiji će dres nositi u sljedeće 3.5 sezone. Ostatku momčadi će se priključiti na prvom treningu u 2015. godini, kada potpisani ugovor postane važeći.

Do službenog predstavljanja Ivan Strinić ne smije istupati u medijima, no njegovi prijatelji prenijeli su nam kako je iznimno zadovoljan transferom.

- Ivan je bio zadovoljan i u Dnjipru, no želio je napraviti iskorak u karijeri, želio je zaigrati za klub koji igra velike utakmice u Ligi prvaka – pojasnio nam je razloge transfera njegov prijatelj, a sam Strinić je po dolasku u kamp Napolija talijanskim medijima kratko kazao:

- Treba mi još nekoliko dana da se potpuno oporavim od ozljede bedrenog mišića i bit ću spreman za igru. Napoli će mi pomoći da se vratim u reprezentaciju.

Stinić bi u Napoliju trebao zarađivati 1.5 milijun eura po sezoni, a plasman na jedno od dva vodeća mjesta Serie A i u drugi krug Lige prvaka donosi mu dodatnih 500.000 eura bonusa. Kako bi što prije konkurirao za momčad, Strinić je već započeo individualni rad po posebnom programu trenera Beniteza, a konkurencija u momčadi bit će mu Alžirac Faouzi Ghoulam i Kolumbijac Camilo Zouniga, te urugvajski stoper Miguel Britos, koji je u nedostatku spomenutog dvojca popunjavao lijevi bok.

Hrvatski nogometaši u zadnjih nekoliko godina nisu imali sreće s transferima u Italiju, Ante Vukušić, Ante Rebić, Tin Jedvaj, Josip Radošević... nisu se uspjeli nametnuti i opravdati dovođenje iz HNL-a. Jedini koji je uspio je Mateo Kovačić, koji redovito igra u Interu. No za razliku od navedenih, koji su došli na početku karijera, Strinić u Napoli dolazi kao afirmiran igrač i reprezentativac

Idi na 24sata

Komentari 16

  • vedii888 01.01.2015.

    nečeš se ti ništa vračati.

  • deniman 01.01.2015.

    samo ako bude igrao a sobzirom kako je igrao u repki sumnjam

  • HERCULES_2 01.01.2015.

    Pa bome i hoće...Nisam puno vjerovao u ovog momka,nisam ga smatrao za kvalitetnog beka naših prvih 11...Ali ako se izbori i bude standardan u Napoliju,onda zaslužuje i biti standardna ta naša famozna bek pozicija na kojoj patimo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare