To je to što me zanima!

Ivanišević rastura legende: I McEnroe preslab za njega

Goran Ivanišević je na veteranskom turniru u Kini pobijedio Johna McEnroea 7-6, 6-3. Samo dan prije slavio je protiv legendarnog Bjorna Borga
Vidi originalni članak

Na teniskom turniru veterana 'bijelog sporta', Chengdu Open, najbolji hrvatski tenisač u povijesti Goran Ivanišević nastavlja nizati pobjede nad legendama. Nakon što je dan prije pobijedio Bjorna Borga, Goran je danas pobijedio i svog uzora Johna McEnroa. Ivanišević je brbljavog Amerikaca pobijedio 7-6, 6-3 iako je John imao osam set lopti za prvi set. No Goran je sve to izvukao i nekako dovukao set do tie-breaka ponajviše zahvaljujući pomankanju snage McEnroea, koji je ipak nešto stariji od našeg umirovljenika. No zadivljuje način na koji je Amerikanac osvajao poene. Priznao je to i sam Ivanišević.
- Prekrasno je gledati ono što John radi s reketom. Bilo je situacija u ovome meču kada sam uživao u njegovim potezima, a sam sam izgubio poen - rekao je Ivanišević nakon pobjede.
U drugom setu svom je idolu brzo uzeo servis i mirno priveo meč kraju. Bio je to sudar učitelja i učenika, Goran je više puta tijekom karijere ponovio kako mu je upravo McEnroe uzora.
- On je bio moj broj jedan, moj idol. Od svih tenisača njemu sam se najviše divio i upravo je zato pobijediti njega posebno zadovoljstvo. Obojica smo tijekom karijere imali tešku narav, no on je svoju znao pravilno usmjeriti. Ja sam se posvađao sa svima na terenu i izgubio šest gemova zaredom, a on bi ih osvojio šest zaredom. Pokušao sam to od njega naučiti - priča Goran. Nakon dva odigrana meča Ivanišević je vodeći u svojoj skupini A, a u trećem kolu igra protiv nove legende, Pata Casha.

SKUPINA A:
Ivanišević – McEnroe 7-6(11), 6-3
Cash – Bjorg 7-6(4), 6-3

SKUPINA B:
Enqvist – Kafeljnikov 6-3, 6-4
Chang – Bruguera (kasnije)

Idi na 24sata

Komentari 3

  • kalimeroNa2 07.11.2009.

    a normalno da dobija kad igra protiv gerijatrije

  • Horned Reaper 06.11.2009.

    Otkako nema Ivaniševića više ne pratim tenis..nije mi zanimljivo

  • bunika_1 06.11.2009.

    uf baš bi opet gledao ove legende.....kao prije 10 godina.eeee

Komentiraj...
Vidi sve komentare