To je to što me zanima!

Ivano i Tonči su spremni za najbolju momčad svijeta...

Trener Mirko Bašić najavio je da će i Balić i Valčić biti spremni. Unatoč tome aktualni prvaci Europe i u Arenu dolaze kao teško zaustavljiv, moćan stroj
Vidi originalni članak

Sve je spremno za dva spektakla koja su pred nama, najavio je direktor CO Zagreba Bartol Kaleb dva gostovanja europskih velikana u samo tjedan dana. U nedjelju stiže Ciudad Real, momčad koja je posljednje tri godine igrala finale Lige prvaka, dvaput osvojila naslov.
- Sve to stoji, ali nismo ni mi za podcijeniti, dobro smo posloženi i pripremljeni - kaže Kaleb, dodajući kako će u petak vjerojatno otići i posljednje ulaznice:
- Dvorana se otvara dva sata prije početka utakmice, voze i posebne linije ZET-a, pa molimo gledatelje da dođu na vrijeme.
Uprava je uoči Ciudada i HSV-a riješila sve zaostatke prema igračima i stožeru, trener Mirko Bašić nije propustio zahvaliti im na trudu.
- Znam koliko je to teško u ovim vremenima, i ja sam u gospodarstvu - kaže Baško.
- U srijedu navečer dobili su Barcelonu (23-19, op. a.) i u toj smo se utakmici opet mogli uvjeriti da igramo protiv najbolje momčadi na svijetu. Imaju savršen sustav, a i svatko od njih pojedinačno može riješiti utakmicu - nahvalio je Baško protivnika, pa dodao:
- Oni su apsolutni favoriti, ali i mi se dižemo. Kopljar, Gojun i Štrlek napredovali su na EP-u, a i Tonči i Ivano bit će spremni do nedjelje.
Uspije li CO Zagreb izbjeći poraz protiv europskih prvaka, za drugo mjesto i povoljniji ždrijeb u osmini finala bit će im dovoljna "samo" pobjeda protiv HSV-a u zadnjem kolu. U suprotnom moraju dobiti Nijemce devet razlike.
- Čak i ako ne osvojimo drugo mjesto, mi u eliminacijskoj fazi možemo igrati s bilo kime. Ovakva dva protivnika su velik izazov, ali daleko od toga da je ovo kraj naših ambicija. Optimist sam što se tiče osmine finala, siguran sam da ćemo iz ove dvije utakmice izaći još jači, da nam ovi veliki okršaji mogu samo pomoći - rekao je Bašić, koji je ponešto govorio i o taktici za najtežeg protivnika.
- Sve kreće iz obrane, a golmani moraju biti na visokoj razini. Važno je i presjeći im liniju prema pivotu, dok na postavljen napad mi imamo šansu - govorio je Baško, no glasno ga je prekinuo sportski direktor Boži Jović:
- Pa dobro, kakva su to pitanja?! - obratio se novinarima.
- I oni čitaju novine, nećemo im sad otkrivati našu taktiku. Stvarno ne razumijem... - ljutio se Jović, naznačivši time da vjerojatno  postoje neke tajne taktičke finese u pripremi za Ciudad.
Ali razloga za nervozu doista ne bi trebalo biti, "zagrebaši" u ovoj utakmici mogu samo dobiti.
- Ima malo nervoze i u svlačionici, ipak je ovo utakmicu u kojoj nitko ne smije zakazati želimo li pobjedu. Ali igramo sve bolje, dižemo se iz utakmice u utakmicu - kaže Jakov Gojun.

CIUDAD - MOMČAD KOJA IMA SVE
Uz našeg Peru Metličića, u Ciudadu su na vanjskim pozicijama i Francuz Fernandez, Španjolci A. Entrerrios, Chema i Morros, Argentinac Gull... Krila su Šveđanin Kallman i onaj leteći Abalo, pa onda i Parrondo i Davis. Na crti Rus Jevdokimov i Španjolac Aguinagalde, u obrani još i neprelazni Didier Dinart. I onda još i najbolji svjetski golman Arpad Šterbik, sjajni Javier Hombrados... A na klupi veliki Talant Dušebajev! Doista, momčad bez mane.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • jluci82 25.02.2010.

    jeste

  • crnilabud 25.02.2010.

    ,,,tko visoko leti,nisko pada na Sp!

  • user_18412 25.02.2010.

    luc abalo, super! taman mi je dosta njegovog letenja iz finala

Komentiraj...
Vidi sve komentare