To je to što me zanima!

Ivica Kostelić opet krenuo preko Atlantika, pratite ga na 24sata

Na prvoj etapi će mi se pridružiti suskiper Calliste Antoine i moj prijatelj Saša Drobac, koji će kamerom dokumentirati naše putovanje. Tijekom druge etape plovit ću sam
Vidi originalni članak

Zatvaram svoj zimski ured, ali uzimam Acer Enduro T1, prebacujem se na proljetnu konfiguraciju i otvaram ured na Atlantiku.

Objavio je to Ivica Kostelić (43) prije pet dana. Pa pojasnio:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Počinje nova jedriličarska sezona i vrijeme je da moja ekipa i ja napravimo prve korake. Za početak treba vratiti brod natrag s Martinika u Normandiju. Pred nama je prelazak Atlantskog oceana od Kariba do Europe u dvije etape: Martinik-Azori i Azori-Normandija.

Nema što, savladao je naš najbolji skijaš svih vremena jedriličarske pojmove, rute i sve tajne posla. A znanje geografije nije ni bilo upitno.

- Na prvoj etapi će mi se pridružiti posada: moj suskiper Calliste Antoine i moj prijatelj Saša Drobac, koji će istovremeno kamerom dokumentirati naše putovanje. Tijekom druge etape plovit ću sam. Ova navigacija služit će kao obvezna kvalifikacija od minimalno 1200 milja za Route du Rhum - Destination Guadeloupe, solo transat utrku, koja počinje u studenom ove godine.

POGLEDAJTE VIDEO Kostelić je preplovio Atlantik pa proslavio u hrvatskom dresu!

Ha, tko bi rekao da će ga nakon završetka skijaške karijere natjecateljski duh odvesti u prekooceanske plovidbe?! Natjecateljske, dakako... A baš se početkom mjeseca i sam Ivica prisjetio 20. godišnjice velike bitke njega i Bodea Millera u Flachauu, "obračuna u podne", kako ga je nazvao, nakon kojeg je osvojio svoj prvi slalomski Kristalni globus.

Dvadeset godina kasnije Kostelić se javlja s broda "Optimus Prime". I njegovo putovanje i svakodnevna izvješća s Atlantskog oceana moći ćete pratiti YouTube kanalu 24sata.

KAKO JE PREPLOVIO ATLANTIK Ivica: Jeli smo slaninu na +40, ostale su nam tek dvije vrećice čaja i nekoliko mrvica kruha...

- Nakon tri dana pripremanja broda u portu "Le Marin" na Martiniku, danas smo krenuli na put preko Atlantika prema Europi. Naš prvi cilj je luka Horta na Azorima. Prva tri dana ćemo biti bez komunikacije s vanjskim svijetom jer nam mjesečna pretplata za satelitsku komunikaciju počinje s prvim danom travnja. Kako ćemo se kroz ta tri dana nalaziti u zoni pasata, očekujemo stabilne vremenske uvjete i bit će dobro malo se "otkačiti" od svijeta - poručio je Ivica, uz meteorološku analizu.

Mirno more, kapetane!

Idi na 24sata

Komentari 30

  • nataodinata 31.03.2022.

    Stari moj, nadam se da ti žena ima svu moguću potporu i da ti je dala dozvolu. Imaš 4 djece sitnog zuba doma, a ti stavljaš galavu na panj svako malo.

  • Slajzerizer 31.03.2022.

    Moj dragi Ivice,ako bježiš od žene i familije želim ti sreću,ali jedrenje je stvar iskustva i mediteranskog duha života i to je prekrasna stvar za nekog ko živi taj život ali glumatanje kontinentalca da je jedriličar može bit pogubno z život pa ti ne bi preporučio nego da se makneš,rekla bi stara baba " Nemoj ako ne umiješ sine"

  • Trag u beskraju . . . 31.03.2022.

    Ovaj adrenalin junkie će izazivat sudbinu dok ga ona ne uzme . . .

Komentiraj...
Vidi sve komentare