Obavijesti

Sport

Komentari 30

Ivica Kostelić opet krenuo preko Atlantika, pratite ga na 24sata

Ivica Kostelić opet krenuo preko Atlantika, pratite ga na 24sata
4

Na prvoj etapi će mi se pridružiti suskiper Calliste Antoine i moj prijatelj Saša Drobac, koji će kamerom dokumentirati naše putovanje. Tijekom druge etape plovit ću sam

Zatvaram svoj zimski ured, ali uzimam Acer Enduro T1, prebacujem se na proljetnu konfiguraciju i otvaram ured na Atlantiku.

Objavio je to Ivica Kostelić (43) prije pet dana. Pa pojasnio:

Pokretanje videa ...

- Počinje nova jedriličarska sezona i vrijeme je da moja ekipa i ja napravimo prve korake. Za početak treba vratiti brod natrag s Martinika u Normandiju. Pred nama je prelazak Atlantskog oceana od Kariba do Europe u dvije etape: Martinik-Azori i Azori-Normandija.

Nema što, savladao je naš najbolji skijaš svih vremena jedriličarske pojmove, rute i sve tajne posla. A znanje geografije nije ni bilo upitno.

- Na prvoj etapi će mi se pridružiti posada: moj suskiper Calliste Antoine i moj prijatelj Saša Drobac, koji će istovremeno kamerom dokumentirati naše putovanje. Tijekom druge etape plovit ću sam. Ova navigacija služit će kao obvezna kvalifikacija od minimalno 1200 milja za Route du Rhum - Destination Guadeloupe, solo transat utrku, koja počinje u studenom ove godine.

Kostelić je preplovio Atlantik pa proslavio u hrvatskom dresu!
Kostelić je preplovio Atlantik pa proslavio u hrvatskom dresu!

Ha, tko bi rekao da će ga nakon završetka skijaške karijere natjecateljski duh odvesti u prekooceanske plovidbe?! Natjecateljske, dakako... A baš se početkom mjeseca i sam Ivica prisjetio 20. godišnjice velike bitke njega i Bodea Millera u Flachauu, "obračuna u podne", kako ga je nazvao, nakon kojeg je osvojio svoj prvi slalomski Kristalni globus.

Sljeme: FIS, Muški no?ni slalom, pobjedni?ko postolje

Dvadeset godina kasnije Kostelić se javlja s broda "Optimus Prime". I njegovo putovanje i svakodnevna izvješća s Atlantskog oceana moći ćete pratiti YouTube kanalu 24sata.

Ivica: Jeli smo slaninu na +40, ostale su nam tek dvije vrećice čaja i nekoliko mrvica kruha...
Ivica: Jeli smo slaninu na +40, ostale su nam tek dvije vrećice čaja i nekoliko mrvica kruha...

- Nakon tri dana pripremanja broda u portu "Le Marin" na Martiniku, danas smo krenuli na put preko Atlantika prema Europi. Naš prvi cilj je luka Horta na Azorima. Prva tri dana ćemo biti bez komunikacije s vanjskim svijetom jer nam mjesečna pretplata za satelitsku komunikaciju počinje s prvim danom travnja. Kako ćemo se kroz ta tri dana nalaziti u zoni pasata, očekujemo stabilne vremenske uvjete i bit će dobro malo se "otkačiti" od svijeta - poručio je Ivica, uz meteorološku analizu.

Mirno more, kapetane!