To je to što me zanima!

Naklon do poda: Sve je počelo sa srebrom u kombinaciji 2006.

Olimpijska karijera najuspješnijeg hrvatskog skijaša zaključena je u Sočiju od kuda Kostelić nosi svoju ukupno četvrtu srebrnu medalju sa Zimskih olimpijskih igara
Vidi originalni članak

Najuspješniji hrvatski skijaš Ivica Kostelić u Sočiju je završio svoju olimpijsku karijeru u kojoj ima čak osvojene četiri srebrne medalje. Ivica je nakon nastupa bez postolja u Salt Lake Cityju, na igrama u Torinu 2006. godine osvojio dva srebra, dok je u Vancouveru 2010. dodao još jedno. U Sočiju, na svojim četvrtim i posljednjim Igrama Ivica je osvojio srebro u superkombinaciji i tako završio svoj olimpijski ciklus koji je svakako bio čudesan. 

Srebrnom medaljom Ivice Kostelića u superkombinaciji obitelj Kostelić postala je i najuspješnija skijaška obitelj u povijesti Zimskih olimpijskih igara. Kostelići imaju četiri zlata, koliko ima i talijanska obitelj Di Centa, no Hrvati imaju šest srebrnih odličja, dok su skijaški trkači iz Italije osvojili tri srebra i tri bronce. 

Salt Lake City 2002.

Na svojim prvim Olimpijskim igrama Ivica je prvo nastupio u veleslalomu završivši utrku na devetom mjestu, a potom je u slalomu izletio sa staze u drugoj vožnji. 

Torino 2006.

U talijanskom Torinu Ivica je u kombinaciji (jedan spust i dva slaloma) osvojio srebrnu medalju zakasnivši za Amerikancem Tedom Ligetyjem 53 stotinke te s prednošću od 1.32 ispred Austrijanca Rainera Schönfeldera. U superveleslalomu Ivica je završio na 31. mjestu, dok je slalom završio kao šesti s 1.31 zaostatkom za pobjednikom Benjaminom Raichom. 

Vancouver 2010.

U Vancouveru Ivica je u spustu bio 18., u superveleslalomu 16., u veleslalomu sedmi, a onda osvojio srebrne medalje u superkombinaciji (jedan spust i jedan slalom), zaostavši za Amerikancem Bodeom Millerom 33 stotinke te u slalomu, zaostavši za Talijanom Giulianom Razzolijem 16 stotinki. 

Soči 2014.

Na svojim posljednjim Olimpijskim igrama Ivica je u superveleslalomu bio 24., dok je veleslalom završio na 27. mjestu. U superkombinaciji Ivica je osvojio svoju novu srebrnu medalju zaostavši za Švicarcem Sandrom Vilettom 34 stotinke, dok je utrku slaloma završio na devetom mjestu. 

Idi na 24sata

Komentari 18

  • hemmeroid1000 23.02.2014.

    ...gluposti... pa imamo mi p*čkin dim i ostale nade hrvatskog skijanja koje će zastupati naše boje u skijanju.

  • MarijanTurk_1 23.02.2014.

    Profesor nas je držao dovoljno dugo u samom vrhu svjetskog skijanja. Vrijeme je za mlade nade. Poželimo im sreću.

  • Rigamise_1 23.02.2014.

    Ovdje je mjesto da analiziramo uspjeh ili neuspjeh naših olimpijaca.Slovenija je pokazala da bez ulaganja nema uspjeha.Skidam im kapu.Da Kostelići nisu sami ulagali u sebe ne bi bilo ni ovakvog interesa za skijanje u Hrvatskoj.Čini mi se da interes za skijanje izuzetno opada,i da se čak može čuti prezir što naši rade u Sočiju.Primjera radi ,u Norveškoj postoje ljetne staze Biatlona od 2,5 km gdje ljeti vode treninge,a staze koriste i rekreativci.Pitam se koliko košta staza od glatkog asfalta izgrađena u šumi,gdje bi se sigurno rekreativci bavili ovim izuzetnim sportom.Kod nas bi to koštalo milijune.U Norveškoj ima oko 240 takvih staza.Moja ocjena za uspjeh naših u Sočiju je jedinica.Osvojena medalja je uspjeh obitelji Kostelić.Njima palac gore.

Komentiraj...
Vidi sve komentare