Obavijesti

Sport

Komentari 18

Naklon do poda: Sve je počelo sa srebrom u kombinaciji 2006.

Naklon do poda: Sve je počelo sa srebrom u kombinaciji 2006.
1

Olimpijska karijera najuspješnijeg hrvatskog skijaša zaključena je u Sočiju od kuda Kostelić nosi svoju ukupno četvrtu srebrnu medalju sa Zimskih olimpijskih igara

VIDEO

Najuspješniji hrvatski skijaš Ivica Kostelić u Sočiju je završio svoju olimpijsku karijeru u kojoj ima čak osvojene četiri srebrne medalje. Ivica je nakon nastupa bez postolja u Salt Lake Cityju, na igrama u Torinu 2006. godine osvojio dva srebra, dok je u Vancouveru 2010. dodao još jedno. U Sočiju, na svojim četvrtim i posljednjim Igrama Ivica je osvojio srebro u superkombinaciji i tako završio svoj olimpijski ciklus koji je svakako bio čudesan. 

Srebrnom medaljom Ivice Kostelića u superkombinaciji obitelj Kostelić postala je i najuspješnija skijaška obitelj u povijesti Zimskih olimpijskih igara. Kostelići imaju četiri zlata, koliko ima i talijanska obitelj Di Centa, no Hrvati imaju šest srebrnih odličja, dok su skijaški trkači iz Italije osvojili tri srebra i tri bronce. 

Salt Lake City 2002.

Na svojim prvim Olimpijskim igrama Ivica je prvo nastupio u veleslalomu završivši utrku na devetom mjestu, a potom je u slalomu izletio sa staze u drugoj vožnji. 

Torino 2006.

U talijanskom Torinu Ivica je u kombinaciji (jedan spust i dva slaloma) osvojio srebrnu medalju zakasnivši za Amerikancem Tedom Ligetyjem 53 stotinke te s prednošću od 1.32 ispred Austrijanca Rainera Schönfeldera. U superveleslalomu Ivica je završio na 31. mjestu, dok je slalom završio kao šesti s 1.31 zaostatkom za pobjednikom Benjaminom Raichom. 

Vancouver 2010.

U Vancouveru Ivica je u spustu bio 18., u superveleslalomu 16., u veleslalomu sedmi, a onda osvojio srebrne medalje u superkombinaciji (jedan spust i jedan slalom), zaostavši za Amerikancem Bodeom Millerom 33 stotinke te u slalomu, zaostavši za Talijanom Giulianom Razzolijem 16 stotinki. 

Soči 2014.

Na svojim posljednjim Olimpijskim igrama Ivica je u superveleslalomu bio 24., dok je veleslalom završio na 27. mjestu. U superkombinaciji Ivica je osvojio svoju novu srebrnu medalju zaostavši za Švicarcem Sandrom Vilettom 34 stotinke, dok je utrku slaloma završio na devetom mjestu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika