To je to što me zanima!

Ivica Mornar: Hajduk može dobiti, no neće biti lako...

Anderlecht je ozbiljan klub i njegovi igrači su navikli na vatrenu atmosferu, rekao je Ivica Mornar koji je igrao u Hajduku i Anderlechtu...
Vidi originalni članak

Hajduk ima šanse pobijediti Anderlecht, no nemojmo se zavaravati, neće igrači Anderlechta podleći pritisku i atmosferi na Poljudu, upozorava bivši igrač Hajduka i Anderlechta Ivica Mornar utakmice Hajduka i Anderlechta.
- Anderlecht je ozbiljan klub koji svake sezone igra u elitnim europskim natjecanjima i njihovi igrači su navikli na vatrenu atmosferu na stadionima. Ne treba se oslanjati na pritisak s tribina, nego na pritisak na terenu. Samo tako možemo do pobjede - kaže Mornar.
Belgijci su u zadnjem susretu pobijedili Machelen 5-0, no rezultat ne dočarava pravi odnos snaga, Mechelen je igrao s dva igrača manje veći dio susreta.
- Posao im je bio olakšan, no treba utrpati pet golova bilo kome. Gledao sam ih u par zadnjih utakmica, nisu u najboljoj formi, ali i takvi kakvi jesu, opasan su protivnik. Oni se sigurno neće doći braniti na Poljud. Nakon poraza u prvom kolu EL protiv Zenita moraju igrati na pobjedu, još jedan poraz bi ih udaljio od plasmana u drugi krug – kaže Mornar, koji  vjeruje u Špacinu momčad.
- AEK, Anderlecht i Hajduk imaju podjednake šanse za drugi krug, treba pobjeđivati kući i u gostima pokušati negdje iznenaditi.
Najveća prijetnja Hajduku bit će nadareni Romelu Lukaku, koga već nazivaju novim Drogbom.
- Strašan je talent, ali on je još uvijek dijete u tijelu odraslog čovjeka. Veliki je potencijal, ali ga se ne treba pretjerano plašiti. Jak je i robustan, ali ima načina da se i takvi igrači čuvaju. Ne treba se s njim hrvati, treba mu stajati blizu i onemogućiti ga da primi loptu, jer kad ga se odsiječe od ostatka momčadi ne pruža ni izbliza tako dobre igre - završio je Mornar.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • Nizozemac 28.09.2010.

    Sretno i Plavima iz ZG a i Bilima iz ST.

  • Nizozemac 28.09.2010.

    Iskreno mi je zelja da pobjede i Dinamo i Hajduk dosta su Nasi klubovi u Euro krizi

  • skeletor83 28.09.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

Komentiraj...
Vidi sve komentare