To je to što me zanima!

Ivković: Poraz 2-1 je kao da je 1-1; Tudor: Sad 'umri muški 2'

Momcima naklon do poda, herojski su se borili, karakterni su bili, nisu se predali. Takav Hajduk uvijek treba biti. Torcida je bila uistinu fantastična, rekao je Igor Tudor
Vidi originalni članak

Hajduk je prvi put nakon dvije godine pobijedio Lokomotivu, ali u najbitnijem trenutku, u 1. utakmici finala Kupa. Treneri obje momčadi bili su zadovoljni.

- Bilo je teških trenutaka, mogli smo i bolje igrati, a oni su zasluženo pobijedili. U trenutku kada smo vodili, imali smo dominaciju, mislili smo da imamo dobivenu utakmicu, ali gotovo je tek kada sudac svira kraj - rekao je Tomo Ivković pa dodao nelogičnu rečenicu, uz objašnjenje:

- Uvjeren sam da možemo osvojiti Kup, poraz 2-1 je kao da smo odigrali 1-1, ionako bi morali dobiti utakmicu, morali bi napadati. Igrat ćemo na isti način - kaže Ivković.

- Nakon početne dominacije Hajduka izvrsno smo odigrali drugih 20 minuta, dominirali smo, zabili gol i imali još jednu vrlo izglednu šansu. Sakrili smo loptu Hajduku, no na koncu Hajduk je iskoristio naš pad koncentracije i zabio dva gola. 

- Možda više nismo tako izraziti favoriti kakvi smo bili prije utakmice, ali to ne mijenja ništa na stvari. Vjerujemo u sebe i osvajanje Kupa - dodao je trener Lokomotive.

Tudor: Lokomotiva je i dalje favorit

Igor Tudor predstavio se domaćoj publici na sjajan način, 'bili' su odigrali dojmljivu utakmicu.

- S obzirom da smo gubili, rezultat je dobar, iako je realno trebala biti veća razlika. No to je nogomet, primili smo gol iz praktički jedinog udarca na naša vrata. Momcima naklon do poda, herojski su se borili, karakterni su bili, nisu se predali. Takav Hajduk uvijek treba biti.

- Čestitam igračima. Odigrali su herojski, ginuli su 90 minuta za ovu pobjedu koja je jako bitna iz psiholoških razloga. Ne samo zato što nikad nisu dobili Lokomotivu, nego zato što smo gubili, okrenuli utakmicu, a mogli smo dati i još koji gol - rekao je Tudor i dodao:

- Zadovoljan sam, no ovo je samo prvo poluvrijeme. Bio sam ljut i razočaran nakon što smo primili gol u razdoblju naše dobre igre. Ovih 2-1 nam ne jamči ništa. Mi ćemo se pripremiti i uzvrat u Zagrebu odigrati na isti način.

Hajduk je osim dva gola pogodio i dvaput okvir gola. 

- Lokomotiva je i dalje favorit za osvajanje drugog mjesta i favorit je u uzvratu Kupa, premda nakon naše pobjede to više nije toliko izraženo. Nova će to biti utakmica, mi imamo povoljan rezultat i siguran sam da će gledatelji u Maksimiru vidjeti pravi Hajduk.

Lokomotiva opet u nedjelju dolazi u Split na prvenstveni ogled.

- Trebamo povratiti izgubljenu snagu, i dalje smo u igri za Europu, bit će to "Umri muški 2". Pohvalio bih i naše navijače. Bodrili su nas i prepoznali su kako nam mogu pomoći, bili su naš 12. igrač. 

Idi na 24sata

Komentari 118

  • ZlatkoMastelić 09.05.2013.

    Uvijek kad pomislim da je netko najantipatičniji na dinamovoj klupi, dođe novi još antipatičniji.Ovaj trenutni na dinamo2 klupi izjavljuje da su sakrili loptu, da su dominirali... pa jeli tip pogledao statistiku?! Samo udarce u okvir i kornere neka pogleda...a što se sakrivanja lopte tiče 46-54%. A što je sa posjedom od 70% koje Barca ima? To je sakrivanje slijepče!! I na kraju prepotencija. Ja znam da se on ne može vratiti šefu na oči, jer je došao u Split napravit dar-mar, ali izjava tipa: mi smo i dalje favotiti ga svrstava u najveće kretene na klupi agregata 1 i 2 .

  • Matokit 09.05.2013.

    nogometna sezona 2013-2014 , klubovi koji ce prestavljat hr nogomet u natjecanju uefa euro liga , dinamo kao prvoplasirana momcad hnl-a a nije kroz kvalifikacije uspio osigurat ligu prvaka , hajduk kao osvajac kupa , split i rijeka kao najbolje plasirane momcadi hnl-a koje ostvaruju plasman u uefa ligu , pa ih sve stavit u istu skupinu i da im sude medunarodni suci ne vidim nacina kako bi dinamo mogao biti bolje plasiran od 4 pozicije.....

  • malomi 09.05.2013.

    ajde de mora i ajduk nekako ući u Kup UEFA :D

Komentiraj...
Vidi sve komentare