Obavijesti

Sport

Komentari 118

Ivković: Poraz 2-1 je kao da je 1-1; Tudor: Sad 'umri muški 2'

Ivković: Poraz 2-1 je kao da je 1-1; Tudor: Sad 'umri muški 2'
1

Momcima naklon do poda, herojski su se borili, karakterni su bili, nisu se predali. Takav Hajduk uvijek treba biti. Torcida je bila uistinu fantastična, rekao je Igor Tudor

VIDEO

Hajduk je prvi put nakon dvije godine pobijedio Lokomotivu, ali u najbitnijem trenutku, u 1. utakmici finala Kupa. Treneri obje momčadi bili su zadovoljni.

- Bilo je teških trenutaka, mogli smo i bolje igrati, a oni su zasluženo pobijedili. U trenutku kada smo vodili, imali smo dominaciju, mislili smo da imamo dobivenu utakmicu, ali gotovo je tek kada sudac svira kraj - rekao je Tomo Ivković pa dodao nelogičnu rečenicu, uz objašnjenje:

- Uvjeren sam da možemo osvojiti Kup, poraz 2-1 je kao da smo odigrali 1-1, ionako bi morali dobiti utakmicu, morali bi napadati. Igrat ćemo na isti način - kaže Ivković.

- Nakon početne dominacije Hajduka izvrsno smo odigrali drugih 20 minuta, dominirali smo, zabili gol i imali još jednu vrlo izglednu šansu. Sakrili smo loptu Hajduku, no na koncu Hajduk je iskoristio naš pad koncentracije i zabio dva gola. 

- Možda više nismo tako izraziti favoriti kakvi smo bili prije utakmice, ali to ne mijenja ništa na stvari. Vjerujemo u sebe i osvajanje Kupa - dodao je trener Lokomotive.

Tudor: Lokomotiva je i dalje favorit

Igor Tudor predstavio se domaćoj publici na sjajan način, 'bili' su odigrali dojmljivu utakmicu.

- S obzirom da smo gubili, rezultat je dobar, iako je realno trebala biti veća razlika. No to je nogomet, primili smo gol iz praktički jedinog udarca na naša vrata. Momcima naklon do poda, herojski su se borili, karakterni su bili, nisu se predali. Takav Hajduk uvijek treba biti.

- Čestitam igračima. Odigrali su herojski, ginuli su 90 minuta za ovu pobjedu koja je jako bitna iz psiholoških razloga. Ne samo zato što nikad nisu dobili Lokomotivu, nego zato što smo gubili, okrenuli utakmicu, a mogli smo dati i još koji gol - rekao je Tudor i dodao:

- Zadovoljan sam, no ovo je samo prvo poluvrijeme. Bio sam ljut i razočaran nakon što smo primili gol u razdoblju naše dobre igre. Ovih 2-1 nam ne jamči ništa. Mi ćemo se pripremiti i uzvrat u Zagrebu odigrati na isti način.

Hajduk je osim dva gola pogodio i dvaput okvir gola. 

- Lokomotiva je i dalje favorit za osvajanje drugog mjesta i favorit je u uzvratu Kupa, premda nakon naše pobjede to više nije toliko izraženo. Nova će to biti utakmica, mi imamo povoljan rezultat i siguran sam da će gledatelji u Maksimiru vidjeti pravi Hajduk.

Lokomotiva opet u nedjelju dolazi u Split na prvenstveni ogled.

- Trebamo povratiti izgubljenu snagu, i dalje smo u igri za Europu, bit će to "Umri muški 2". Pohvalio bih i naše navijače. Bodrili su nas i prepoznali su kako nam mogu pomoći, bili su naš 12. igrač. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 118
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...