To je to što me zanima!

Ivo se vratio: Karlović krenuo pobjedom nakon duge pauze

Ivo Karlović vratio se na teniske terene više od pola godine pauze zbog ozljede. U prvom kolu ATP-a u Dohi bio je bolji od Čeha Lukaša Rosola 7-6(5), 7-6(7)
Vidi originalni članak

Hrvatski tenisač Ivo Karlović uspješno se vratio na ATP Tour nakon ozljede i operacije Ahilove tetive. Učinio je to pobjedom u 1. kolu ATP turnira u Dohi nad Čehom Lukašom Rosolom 7-6(5), 7-6(7). Karlović je prošle sezone odigrao samo devet turnira. Posljednji nastup upisao je još u prvoj polovici svibnja u Madridu, a sada se nakon više od pola godine pauze vratio natjecateljskom ritmu na turniru u kojem je prošle godine zaustavljen u četvrtfinalu od kasnijeg pobjednika Nikolaja Davidenka.

Prvi međusobni meč Karlovića i Rosola, 164. igrača svijeta, trajao je jedan sat i 52 minute. U njemu niti jedan tenisač nije izgubio svoj servis, pa je tako “Div sa Šalate” spasio sedam break-prilika, a istovremeno je propustio realizirati pet šansi na servis Čeha. Zabio je pritom 23 asa.

Oba seta su riješena u trinaestoj igri, a posebno je impresivan povratak Karlovića u tie-breaku drugog seta. Naime, vratio se nakon zaostatka 4-1, a spasio je i dvije set-lopte kod zaostatka 6-5, odnosno, 7-6. U drugom kolu Karlovićev će protivnik biti Nijemac Philipp Kohlschreiber, 31. igrač svijeta i osmi nositelj turnira s kojim ima izjednačen omjer, 1-1.

Podsjećamo, ranije tijekom dana i drugi je hrvatski tenisač u Dohi bio uspješan. Riječ je o Antoniju Veiću koji je savladao Egipćanina Sheriffa Sabryja 3-6, 7-5, 6-0, a protivnik u 2. kolu bit će mu peti nositelj Ernests Gulbis.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • user_66879 05.01.2011.

    na kladari na ivu kad se igraju 2 seta bude -38.5+ 1.80 hahaha

  • Edihnjo 04.01.2011.

    nedaj boze da oduzme servis protivniku..uvijek isto

  • maminjo carina 04.01.2011.

    oo eto i njega..siguran dobitak na kladionici .. over gemova kolko god bilo ponudeno

Komentiraj...
Vidi sve komentare