To je to što me zanima!

Iz Lade na vrh Formule 1: Rus Vitalij Petrov pravo osvježenje

ZAMIJENIO KUBICU Vjerujem da mogu voditi Renault i napraviti puno u Formuli 1, rekao je Rus Vitalij Petrov nakon što je na Velikoj nagradi Australije uzeo 3. mjesto
Vidi originalni članak

Put prema Formuli 1 za gotovo sve vozače počeo je kartingom, ali ne i za Vitalija Petrova. Prvi put za upravljač je sjeo u ruskom Lada kupu i “pomeo” sve redom. Vozio je savršenu sezonu, pobijedio u svim utrkama i osvojio maksimalnih 500 bodova.

Oduvijek je bio poseban, a takav je i ostao kad je zakoračio u svijet Formule 1. Sa svojih 185 cm uvjerljivo je najviši pilot, a u Kini prošle godine pokazao je i da fantastično vozi, međutim i prilično “ludo”.

Na toj utrci osvojio je sedmo mjesto, ali vožnjom je oduševio sve. Po pljusku je prestigao Marka Webera i majstora vožnje po kiši - Michaela Schumachera.

Fernando Alonso također će dugo pamtiti 26-godišnjeg Rusa. Na utrci u Koreji Španjolac ga je očajnički želio prestići, ali nije uspio. Mnogi smatraju da je baš taj detalj bio ključan u borbi za naslov, točnije - da Sebastien Vettel prije svega Petrovu može zahvaliti što je aktualni svjetski prvak.

Mladi Rus nikad nije imao zaleđe niti novac koji bi ga gurao prema Formuli 1, ali je isplivao zahvaljujući nevjerojatnom talentu i srčanosti koju pokazuje u kokpitu.

Već na početku sezone pokazao je koliko vrijedi i da će u konkurentnom bolidu i najbolji imati problema s njim. Sebastien Vettel u Red Bullu bio je nedodirljiv, Hamilton je stigao drugi, a Petrov došao do prvog podija.

- Vjerujem da mogu voditi Renault i napraviti puno u Formuli 1 - samouvjeren je Rus.

Danas mnogi vjeruju da je u pravu.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • JAX 29.03.2011.

    Malo ste zajebali. Petrov ima bogate sponzore iza sebe koji su ga gurali u F1, no za ovo je sam zaslužan.

  • user_60514 29.03.2011.

    mnogi su osvajali podije u utrci ili dvije a onda se izgubili iako su bili dobri vozaci, šteta kaj nema kubice

  • onaj 29.03.2011.

    Ako je Petrov sa ovim bolidom uspio osvojiti 3. mjesto, garantiram da bi se Kubica borio za pobjedu s Vettelom!

Komentiraj...
Vidi sve komentare