To je to što me zanima!

Iz noćne smjene ide na trening, nakon dvije godine u MMA-u je prvak države: Priprema ga Đani

Đani i ja smo u istoj kategoriji pa mi dosta pomaže u toku priprema i psihološki. Kad znate da ste sparirali s jednim Đanijem Barbirom, nema vas što biti strah, objasnio je finalist 'Armagedona'
Vidi originalni članak

Najvažnije što sam donio iz Bosne i Hercegovine je ona bosanska otvorenost, duša, a iz rukometa sam donio veliku fizičku snagu što mi je dosta pomoglo, započeo je finalist treće sezone 'Armagedon Jamnica Pro Sport' MMA lige u kategoriji do 84 kilograma David Sivonjić (21).

SPEKTAKL FNC-A 8 Batinić Barjamaju izvalio vilicu, Trušček brutalno prebio Peruška

Mladić iz Jajca došao napustio je toplinu roditeljskog doma sa 16 godina zbog rukometa te je sve radio i godinu dana nakon srednje škole i u pandemiji je odlučio krenuti s MMA-om te je dosad napravio odlične uspjehe. Bio je državni prvak u kategoriji do 84 kg i brončani u istoj kategoriji što se tiče hrvanja slobodnim stilom. 

POGLEDAJTE VIDEO: David Sivonjić o finalu 'Armagedona'

A onda se odlučio prijaviti i na 'Armagedon' gdje je u polufinalu doktorskim prekidom nakon prve runde slavio protiv Tomislava Bagarića.

- Taktika je bila da idemo odmah hrvati jer je protivnik bio fenomenalan boksač. Uspjeli smo u tome, računali smo da će izdržati prvu rundu, ali znao sam da sam kondicijski bolji. Da sudac nije prekinuo meč, svakako bih pobijedio. Malo me začudilo što sam mu slomio orbitalnu kost - osvrnuo se David.

PPV i ARMAGEDON FINALA FNC se vraća u Zagreb: Savjet za mlade borce? Mogu im biti kao primjer kako ne graditi karijeru

Iako je u sportu tek dvije godine, krenuo je velikim koracima, a uz treninge i radi kako bi si mogao plaćati sve potrebno za život.

- Radim kao recepcioner i to uglavnom noćne smjene, ako smo u procesu priprema idem s posla na trening, a kad je završnica malo odspavam ujutro kako bih mogao biti spreman za popodne. 

U finalu ga čeka timski kolega Selver Mahmić (25) koji također dolazi iz BiH, preciznije iz Maglaja. No, nisu često skupa trenirali pa nema razloga da ne provjere tko je bolji. Također, s Davidom za pripreme kroz ovaj meč prolazi i prvak Figh Nation Championshipa u kategoriji do 84 kilograma Đani Barbir (25, 5-0).

- Đani i ja smo u istoj kategoriji pa mi dosta pomaže u toku priprema i psihološki. Kad znate da ste sparirali s jednim Đanijem Barbirom, nema vas što biti strah - zaključio je Sivonjić.

Podsjetimo, karte za priredbu su u prodaji te ih možete kupiti putem sustava Eventim, na Petrol benzinskim postajama te u dvorani zagrebačkog American Top Teama na Zagrebačkoj aveniji 108. Priredba počinje u 19 sati. Prvi dio priredbe, odnosno 'Armagedon' finala, možete pratiti besplatno putem YouTube kanala 24sata, a FNC 8 priredbu pretplatom na '24sataPLUS+' sadržaj.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • BROKRO 03.11.2022.

    ovo treba zabraniti na svim TV kanalima  i svim javnim mijestima, ovo je protiv covijecanstva nije niti cudo sto toliko nasilja imamo u drustvu kad ovo vide na javnim izvorima i u javnom zivotu ako se sa nekim potuces kad je na podu nesmijes ga vise lupat posto se tereti kao pokusaj ubojstva , a ovi to reklamiraju javno! moje misljenje zabrana !

  • Antitovar original ***_303 03.11.2022.

    ovaj bum ko moj dinamovac sivonjic poznat po najvecem promasaju u povijesti nogometa da je Dalmatinac igral bi kao Modric u Realu

Komentiraj...
Vidi sve komentare